zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / APS: NS International verbetert websitebeleving
APS: NS International verbetert websitebeleving

APS: NS International verbetert websitebeleving

  • Nederland
  • NS International gaat definitief aan de slag met personalisatietool BlueConic van GX Software. Na een proefperiode van 6 maanden, waarin de conversie en de klanttevredenheid aanzienlijk toenamen, was de keuze snel gemaakt. NS International gebruikt sinds 2009 ook het CMS van het GX Software.
  • c33340a6-eded-4e2c-ba0b-ecab4e4b2b05
  • GX Software
  • http://www.gxsoftware.com
  • info@gxsoftware.com

NS International wil haar online bezoekers relevante content aanbieden op basis van hun interesses (behavioral targeting). Daarom gingen zij een halfjaar aan de slag met BlueConic. Er werden een aantal cases parallel uitgezet om te kijken of de conversie en klanttevredenheid door behavioral targeting inderdaad zouden verbeteren.

Case 1: Content afstemmen op de bezoeker

In een van de cases werd bepaalde content afgestemd op persoonlijke interesses van bezoekers, zoals hun voorkeursbestemming. Op basis van die voorkeuren, deed BlueConic een passend aanbod. Deze vorm van behavioral targeting leverde ruim twee keer zoveel conversie op dan bij bezoekers waarbij de content niet werd gepersonaliseerd.

Case 2: Alert-service bij niet-beschikbare reizen

In een andere case werd getest of de klanttevredenheid toenam met een boekingsalert-service. Bezoekers kunnen zich hiervoor aanmelden als ze een reis willen boeken die op dat moment nog niet beschikbaar is. Ze krijgen dan een e-mail als de reis wel te boeken is. Deze vorm van behavioral targeting had een positief effect op de klanttevredenheid: 35% van de bezoekers die een niet-beschikbare reis wilde boeken, maakte gebruik van de alert-service. Bovendien beoordeelde 92% deze vervolgens met een 7 of hoger.

Inzet BlueConic in 2015

De cases uit de proefperiode bewezen dat BlueConic bijdraagt aan het behalen van de organisatiedoelen van NS International. Bovendien bleek dat de investering in BlueConic zich al snel zou terugverdienen. Daarom zet NS International de software nu structureel in op haar site. De lopende cases uit de proefperiode zijn verder geoptimaliseerd en er worden reeds meerdere nieuwe cases uitgezet.

Linda Molenaar, Marketeer Behoud bij NS International: ‘Behavioral targeting met BlueConic biedt oneindig veel mogelijkheden. De software meet alles, van clicks tot conversie. Deze data wordt helder en real-time weergegeven, waardoor je snel kunt beoordelen of je de juiste dingen aan het doen bent.’

Over NS International

NS International, onderdeel van NS, verkoopt treinreizen vanuit alle Nederlandse stations naar meer dan 3.000 internationale bestemmingen in 30 landen. Het bedrijf verkoopt onder meer kaartjes voor de hogesnelheidstreinen Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. De website van NS Internationaal draait op het CMS van GX Software.

http://www.gxsoftware.com/over-ons/artikel/ns-international-verbetert-websitebeleving.htm

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top