zondag, augustus 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / APS: René Pluijm: ‘Want rijk zijn we, alleen we weten het niet!’
APS: René Pluijm: ‘Want rijk zijn we, alleen we weten het niet!’

APS: René Pluijm: ‘Want rijk zijn we, alleen we weten het niet!’

  • Nederland
  • Vanaf aanstaande vrijdag een nieuwe TV serie 'Pluijms Eetbare Wereld' op RTL4. Sinds tientallen jaren is de wereld, en daarmee ons voedsel, gemeengoed geworden. We gaan op reis naar verre bestemmingen, in de meeste keukens en ook thuis wordt gewerkt met exotische ingrediënten. Voor het programma 'Pluijms Eetbare Wereld' reist René zelf ook de hele planeet af op jacht naar eetculturen en vindt antwoord op de vraag waarom mensen eten wat ze eten.
  • 35669f6d-7b50-43b6-ace9-80878b603fe6
  • Produktiekeuken B.V.
  • http://www.produktiekeuken.tv
  • info@produktiekeuken.tv
  • f8105e44-9263-4703-b3a1-a0f594d76a68

‘Maar eigenlijk is het vreemd en tegennatuurlijk, zegt René, want een mens zou uit het seizoen moeten eten van wat er om hem heen groeit en bloeit. Al jaren is het mijn wens om de rijkdom van Nederland aan te tonen. Want rijk zijn we, alleen we weten het niet!’

Hij wil iets van onze cultuur ontrafelen door onze eetcultuur te onderzoeken. Want wat is Hollands eten eigenlijk? Ons culinair erfgoed? Kunnen we verder kijken dan stamppotten en de heilige drie eenheid aardappelen-vlees-groente?

Hoe heeft de Nederlandse keuken zich na de 2e wereldoorlog ontwikkeld van huishoudschool via ‘Nouvelle Cuisine’ naar nu? Hoe zijn wij van armoede naar overvloed gegaan? Hoe lang al kijken we naar TV programma’s over exotische eetculturen. Het is tijd om De Nederlandse keuken te ontrafelen!

Waar staan we nu, wat doet de nieuwe generatie? Wat eten wij over 30 jaar? De ‘Nederlandse’ keuken is inmiddels veel verder dan kool en aardappels: het is divers, gezond, delicaat, verfijnd, de lappendeken van culturen die wij zijn omarmd ons. Eigenlijk is het de wereld, of de wereldkeuken die we vieren.

Zoveel misverstanden ook: kibbeling? Nederlands? Volendam? Het waren de joden die het hier naartoe brachten. En hutspot? Nee nee, dat waren de Spanjaarden.

René: ‘Om het allemaal te begrijpen moeten we al die mensen erachter laten zien, zo vertellen we met deze nieuwe serie ‘Pluijms Eetbare Wereld’ het verhaal van ‘onze’ eetcultuur waar we trots op mogen zijn omdat we het door de jaren heen bijeen hebben gebracht, verweven tot het onze. Het DNA van Nederland bestaat uit al die cultuurhelden, kunstenaars, muzikanten, schilders, schrijvers, artiesten, vaandeldragers, boerenfamilies, ambachtsmensen; al onze iconen. Het is verbazingwekkend diep en mooi, het is wat wij zijn.’

De nieuwe serie van ‘Pluijms Eetbare Wereld’ bestaat uit 10 afleveringen, die vanaf vrijdag 13 maart wekelijks worden uitgezonden om 16.05 uur en op zaterdagavond na het laatste nieuws rond 24.15 uur op RTL4.

Pluijms Eetbare Wereld wordt geproduceerd door Produktiekeuken B.V.

http://www.pluijmseetbarewereld.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top