zaterdag, januari 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / APS: Schiphol introduceert nieuwe manier van vliegtickets boeken
APS: Schiphol introduceert nieuwe manier van vliegtickets boeken

APS: Schiphol introduceert nieuwe manier van vliegtickets boeken

  • Nederland
  • Schiphol heeft een unieke applicatie op haar website gelanceerd: de Flight Explorer. Hiermee introduceert de luchthaven een compleet nieuwe manier van vluchten boeken, die perfect aansluit bij de oriënterende reiziger. De Flight Explorer draait op XperienCentral, het CMS van GX Software.
  • cea2f04a-f2e0-427e-9be5-0ecb45374384
  • GX Software
  • http://www.gxsoftware.com
  • info@gxsoftware.com

Een dynamische wereldkaart

De Schiphol Flight Explorer is een interactieve wereldkaart, waarop alle directe bestemmingen van Schiphol staan. Reizigers kunnen het aanbod op de kaart – mits gewenst -verfijnen met unieke zoekfilters. Anders dan de gangbare variabelen als van, naar, vertrek en aankomst, kunnen ze bijvoorbeeld een flexibele reisperiode opgeven (de maand april), een voorkeur voor het moment van vertrek aangeven (ochtend, middag of avond) of een maximum aan de vluchtduur stellen (niet langer dan 6 uur).

Bestemming onbekend

Met de Flight Explorer – die ook heel goed werkt op mobiele devices – introduceert Schiphol een geheel nieuwe stijl van vluchten boeken, die perfect aansluit op de behoeftes van oriënterende reizigers. Want niet alleen kunnen zij nu zonder enige voorkeur op te hoeven geven het vluchtaanbod al bekijken (doorgaans dient het aanbod zich pas ná opgave van voorkeuren aan), ook kunnen zij het aanbod dus verfijnen met ‘zachtere’ voorkeuren dan ‘hardere’ criteria als bestemming en datum.

Dus iemand die bijvoorbeeld in juli een weekend weg wil met vrienden, graag op vrijdagmiddag wil vertrekken en niet langer dan 2 uur wil vliegen, krijgt direct te zien dat er beschikbare vluchten zijn van Oslo tot Florence.

Samenwerking

De Schiphol Flight Explorer is het resultaat van een multidisciplinaire samenwerking tussen verschillende partijen. Naast Schiphol en GX Software waren ook Mirabeau (concept en design), DigitPaint (techniek front-end) en Basefarm (hosting en applicatiebeheer) betrokken. De samenwerking verliep volgens de scrum-methode. Het voordeel van deze iteratieve aanpak is dat voortschrijdend inzicht tijdens de realisatie direct geïntegreerd kan worden in de eindoplossing.

Over Schiphol

Schiphol vervoert jaarlijks circa 55 miljoen reizigers. Met 323 directe bestemmingen naar 98 landen over de hele wereld, is Schiphol Europa’s grootste aanbieder van rechtstreekse vluchten. Met de Flight Explorer – die reizigers een veel betere inzage biedt in alle directe bestemmingen – onderschrijft Schiphol deze unieke positie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top