zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / APS: Speurneuzen verzamelen in het Mariniersmuseum
APS: Speurneuzen verzamelen in het Mariniersmuseum

APS: Speurneuzen verzamelen in het Mariniersmuseum

  • Nederland
  • In de zomervakantie presenteert het Mariniersmuseum een unieke zomer doe-tentoonstelling "Ben jij ook een speurneus?". Deze (kinder)tentoonstelling is tot stand gekomen in een bijzondere samenwerking met de Combat Trackers van het Korps Mariniers. Combat Trackers zijn specialisten van het Korps Mariniers die hele kleine veranderingen in een omgeving kunnen herkennen. Zij zien dingen die menigeen niet ziet. In Nederland werken Combat Trackers vaak samen met de politie. Als er iemand vermist is, doorzoeken zij een bos of duingebied. In het buitenland werken deze mariniers meestal in oorlogsgebieden. Daar onderzoeken ze of een gebied veilig is. In deze tentoonstelling gaan de bezoekers gewapend met een boekje zelf aan de slag als een echte Combat Tracker in de dop.
  • a162e796-b084-4ae6-a1d7-292dbb279333
  • Mariniersmuseum
  • http://mariniersmuseumrotterdam.nl
  • mariniersmuseum@gmail.com
  • Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl http://mariniersmuseumrotterdam.nl/Beleefstart Voor meer persfoto's en informatie kunt u mailen naar mariniersmuseum@gmail.com Mariniersmuseum Rotterdam | Wijnhaven 7-13 | 3011 WH | Rotterdam | 010-412 96 00 | www.mariniersmuseumrotterdam.nl. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur | weekend 11.00 - 17.00 uur ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht. ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire. Websites · http://mariniersmuseumrotterdam.nl/Beleefstart
  • 89ccbe3a-6581-4fe9-b5d5-378a92a5ed17

Een bezoek aan deze tentoonstelling wordt een spannende ontdekkingsreis. Spelenderwijs wordt er geleerd hoe sporen herkend kunnen worden en wat ze betekenen. Bezoekers gaan op reis door het zand, het bos, dwars door een heuse mariniers tent en komen uit bij een mysterieuze keuken. Alle zintuigen moeten gebruikt worden om op het spoor te blijven.

Bezoekers van de tentoonstelling helpen de mariniers en de politie een ontsnapte gevangene op te sporen. Maar er is haast bij geboden want als de man er eenmaal vandoor is, wordt het moeilijk hem te vinden. De ontsnapte gevangene weet niet dat de speurneuzen van het Korps Mariniers hem op de hielen zitten. Hij laat dan ook veel sporen na.

In de spannende introductiefilm vertelt een sergeant-majoor van de mariniers hoe hij als combat tracker deze sporen weet te vinden en hoe dat helpt in de zoektocht naar de gevangene. Met de informatie die hij geeft en het gratis doe boekje in de hand zetten bezoekers zelf de achtervolging in.

Wie het lukt om de gevangene op te sporen verdient het enige echte Mariniersmuseum Combat Trackers embleem met een officieel certificaat.

Bezoekers uit de regio Rotterdam met het Jeugd Vakantie Paspoort bezoeken het museum helemaal gratis. Buiten Schoolse Opvang is ook meer dan welkom, na telefonische aanmelding via 010-4129600, is de toegang voor hen ook gratis.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top