dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / APS: Succesvolle lancering van de 1e editie van de KLM Curaçao Marathon
APS: Succesvolle lancering van de 1e editie van de KLM Curaçao Marathon

APS: Succesvolle lancering van de 1e editie van de KLM Curaçao Marathon

  • Anderen
  • Willemstad, 6 augustus 2014, tijdens eens speciaal belegde persconferentie op maandag 4 augustus j.l. heeft de Stichting Run in the Sun in samenwerking met Curaçao Tourist Board en Curaçao Hospitality and Tourism Association de 1e editie van de KLM Curacao Marathon op Curaçao gelanceerd.
  • Persbericht+KLM+Curacao+Marathon+foto+6+aug+2014jpg
  • KLM Curaçao Marathon
  • http://www.klmcuracaomarathon.com
  • info@curacaomarathon.com

De plaats van handeling van deze drukbezochte persconferentie was heel toepasselijk het Lions Dive & Beach Resort dat ook het start & finish hotel is van deze eerste editie.

Op zondag 30 november 2014 vindt de eerste editie plaats van de KLM Curaçao Marathon, in Willemstad (Curaçao). Een primeur op het eiland. Dit hardloopevenement is voor jong en oud, lokaal en internationaal, scholen en bedrijven en voert langs een bijzondere route en wordt van a tot z muzikaal ondersteund.

Voor iedereen die wil meedoen aan de KLM Curaçao Marathon is een geschikte afstand beschikbaar: 5 km “walk & run”, 10 km “walk & run”, have marathon, hele marathon en een duo marathon, waarbij je de marathon met z’n tweeën loopt en tenslotte de 15 km trail. Het evenement verwacht deelnemers van over de hele wereld aan de start.

Route

Willem Cordilia, voorzitter van de Curaçaose atletiekbond , sprak enthousiast over de organisatie van het evenement en de samenwerking met de internationaal ervaren Race Director Wim Verhoorn. Een bijzondere route is uitgestippeld. Start punt is het Lions Dive & Beach Resort. De halve en hele marathon voeren deelnemers langs de waterkant van Curaçao, over de beroemde Koningin Emma pontonbrug. En over de Koningin Julianabrug – de hoogste brug in de Caribbean op 56,4 meter boven zee, waar normaal gesproken niemand overheen mag lopen. Ook de beroemde handelskade maakt deel uit van de route.

Muzikale omlijsting

Het belooft een swingende route te worden, zowel voor de lopers als voor de toeschouwers. Radio Dolfijn en Curom broadcasting verslaan het evenement van start tot finish, zodat het ook voor thuisblijvers live te volgen is. Liza Dindial, voorzitter van Curaçao Hospitality and Hotel Association: “Verwacht veel internationale deelnemers. De hotels langs de route zoals het Avila Hotel, Renaissance Curaçao Resort & Casino, Hilton Curaçao Resort en Kura Hulanda Village & Spa en ook het Curaçao Tourist Board zorgen naast drinkposten voor ondersteuning met Caraïbische muziek”.

Aftrap en afsluiting

De avond voorafgaand aan het evenement is er een traditionele Pasta Party, deze eerste editie bereid met medewerking van sterren chef en marathonloper Pascal Jalhay. De finish en after party wordt gevierd op een van de populairste standen van Curaçao, recht voor het Lions Dive & Beach Resort.

Inschrijven en boeken

Online inschrijven kan op klmcuracaomarathon.com. Ieder deelnemer ontvangt een startnummer met tijdsregistratie, een medaille en een even T-shirt. Resultaten zijn direct na de finish online toegankelijk op deze site.

Voor de internationale deelnemers bieden de Official Travel Partners Kuoni Nederland en Does Travel & Cadushi Tours aantrekkelijke reisarrangementen inclusief gegarandeerde startbewijzen en speciale services. Wie met KLM vanuit Europa vliegt of regionaal met Insel Air geniet bovendien speciale kortingen en services.

Organisatie

Stichting Run in the Sun organiseert het loopevenement, in samenwerking met het Curaçao Tourist Board, de Curaçaose atletiekbond en Curaçao Hospitality & Tourism Association. Tevens zal de Koninklijke Nederlandse Marine de organisatie en in het bijzonder de 15 km Trail ondersteunen. De stichting heeft als doel: de hardloopsport bevorderen voor jong en oud op Curaçao. De positieve invloed van sport en hardloopevenementen kan immers bijdragen aan een verbeterde verhouding tussen bevolkingsgroepen, het stimuleert een gezonde levensstijl en bevordert het toerisme naar Curaçao. Het bestuur bestaat uit initiatiefnemer Kees van Muiswinkel (Chairman), Wim Verhoorn (Race Director) nationaal en internationaal welbekend in de hardloopsport en atletiek, Martin Does (Destination Insider & Travel), van Kuoni Nederland en Does Travel & Cadushi Tours.

Goede doel

Gekoppeld aan de KLM Curaçao Marathon 2014 heeft de Stichting Run in the Sun het goede doel “Run 4 Shoes!” geïnitieerd. Elke loper kan bij inschrijving een donatie doen en in elk participerend hotel sportschoenen voor kinderen op Curaçao doneren.

Sponsoren

KLM is titelsponsor van het evenement. Hardlopen is een geliefde sport bij veel KLM’s trouwste klanten. De sport wordt steeds populairder en is voor reizigers overal ter wereld te beoefenen. KLM hecht bovendien veel waarde aan de maatschappelijke rol van het evenement, dat jong en oud stimuleert tot een gezonde en actieve levensstijl. Bovendien vliegt KLM eind 2014 al 80 jaar op Curaçao.

Andere partners zijn: Curaçao Tourist Board, Curacao Hospitality & Tourism Association, Insel Air, Intertrust, Janssen de Jong Groep, Maduro & Curiel’s Bank, Lions Dive & Beach Resort, Kuoni Nederland en Does Travel & Cadushi Tours.

Website: www.klmcuracaomarathon.com
Facebook: www.facebook.com/klmcuracaomarathon

Websites reizen : www.caribbean.nl en www.kuoni.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top