woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / APS: Weerslag.nl ziet buien in verbrede Europese radar
APS: Weerslag.nl ziet buien in verbrede Europese radar

APS: Weerslag.nl ziet buien in verbrede Europese radar

  • Nederland
  • Het was al mogelijk om in Nederland buien via de "buienradar" te bekijken. De oorspronkelijke bedenkers van deze radar en oprichters van Weerslag.nl komen nu met een innovatie op de Europese regenradar. Via de website Weerslag.nl is exact te volgen waar het in Europa nu regent en onweert. Ideaal op vakantie of zakenreis.
  • 78231cdc-e537-47e3-9343-836bca5b9cb3
  • Weerslag.nl
  • http://weerslag.nl
  • stefan@weerslag.nl
  • 14b92ef8-d887-487f-ba01-2fc53cf73063

Een steekproef onder gebruikers van populaire weersites en weerapps gaf aan dat er behoefte is aan radardata uit het buitenland. Op zakenreis of vakantie is het lastig de juiste radar data te vinden. Stefan Rijkaart van Weerslag.nl hierover: “Met het vrijgeven van steeds meer weerdata en de inkoop van data die we al doen willen we hierop inspelen door een groot Europees radarbeeld te maken. We zijn in 2014 ermee begonnen en hebben begin 2015 de eerste resultaten als test op de site gezet. Het combineren van zoveel radarstations, satellietdata, weerstations, bliksemstations en filters vergt nogal wat verwerkingskracht. Rijkaart hierover: “Het is alles bij elkaar een aardige klus geworden alle datastromen parallel aan elkaar te krijgen en te combineren. Daarbij komt dat het op papier wel kan kloppen maar het blijft weerdata, welke kan afwijken.”

In de meteorologie is big-data een belangrijk onderwerp, maar voor dit project was vooral het terugrekenen van alle data naar de juiste GPS locatie van belang. Het gebied is omvangrijk en strekt van het noorden van Finland tot het zuiden van Italië en van het westen van Ierland tot westen van Rusland.

De volgende innovatie op deze Europese beelden is ook al bedacht, zo wordt binnenkort een 3 uur verwachting afgemaakt, zal de resolutie van de beelden nog hoger gaan worden en gaat de frequentie voor bepaalde gebieden verder omhoog. Tevens wordt gewerkt aan een wereldwijde radar die binnenkort wordt vrijgegeven. Rijkaart: “wat dat betreft zijn we nooit klaar en zullen we met Weerslag.nl en onze andere internationale weersites de gevestigde orde van weerbedrijven blijven uitdagen. Actueel weer kan altijd actueler en scherper.”

http://weerslag.nl/radareuropabliksem

http://weerslag.nl/GlobalRadarAPP

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top