vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Arbeidskosten eurozone lopen sterker op
Arbeidskosten eurozone lopen sterker op

Arbeidskosten eurozone lopen sterker op

  • Europa
  • De arbeidskosten in de eurozone zijn in het tweede kwartaal met gemiddeld 1,2 procent opgelopen ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat meldde statistiekbureau Eurostat dinsdag. In het eerste kwartaal was nog sprake van een beperktere toename van 0,6 procent.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjn8dru4ofzy/nieuws/arbeidskosten_eurozone_lopen_sterker_op?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

De toename van de arbeidskosten per uur is vooral toe te schrijven aan hogere loonkosten. Die stegen in het tweede kwartaal met 1,2 procent. Bijkomende kosten als belastingen, sociale premies en pensioenafdrachten lagen 1 procent hoger.

Voor de gehele Europese Unie meldde Eurostat een toename van de arbeidskosten met eveneens 1,2 procent op jaarbasis. In de voorgaande periode was sprake van een stijging met 1 procent.

In Nederland namen de arbeidskosten het afgelopen kwartaal met 0,1 procent op jaarbasis toe. In de eerste 3 maanden van het jaar lagen ze nog op grofweg hetzelfde niveau als een jaar eerder.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top