vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Arbeidskosten eurozone minder sterk omhoog
Arbeidskosten eurozone minder sterk omhoog

Arbeidskosten eurozone minder sterk omhoog

  • Europa
  • De arbeidskosten in de eurozone zijn in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,9 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjkpdv1vgqz1/nieuws/arbeidskosten_eurozone_minder_sterk?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0&tab=0

In het vierde kwartaal van 2013 namen de arbeidskosten nog met 1,6 procent toe op jaarbasis. De twee voornaamste componenten van de arbeidskosten zijn loonkosten en niet-loonkosten. In de eurozone namen de loonkosten per gewerkt uur in het afgelopen kwartaal met 1,5 procent toe, terwijl de niet-loonkosten met 0,8 procent daalden. Volgens Eurostat namen de arbeidskosten in Nederland in de afgelopen periode met 0,7 procent toe op jaarbasis.

Voor de gehele Europese Unie was in het eerste kwartaal sprake van een stijging met de arbeidskosten met 1,2 procent, tegen 1,4 procent in het voorgaande kwartaal.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top