vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Arbeidskosten in Europa lopen ver uiteen
Arbeidskosten in Europa lopen ver uiteen

Arbeidskosten in Europa lopen ver uiteen

  • Europa
  • De kosten van arbeid lopen in de verschillende landen van de Europese Unie nog altijd ver uiteen. Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat maandag heeft gepresenteerd.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjsnhi5fwxxf/nieuws/arbeidskosten_in_europa_lopen_ver_uiteen?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0

Volgens Eurostat kostte een uur arbeid in de EU-landen vorig jaar gemiddeld 24,60 euro. Dat gemiddelde verbloemt echter enorme verschillen. Zo kostte arbeid in Bulgarije in doorsnee slechts 3,80 euro per uur en stopte de teller in Roemenië bij 4,60 euro. Arbeid was met een uurtarief van 40,30 euro het duurst in Denemarken, gevolgd door België (39,10 euro) en Zweden (37,40 euro). In Nederland stegen de kosten per uur in 2014 met 0,50 euro naar 34 euro.

Het gemiddelde voor de landen waar met de euro wordt betaald kwam op 29,20 euro per uur. Binnen de eurozone is arbeid het goedkoopst in de Baltische staten, met 6,50 euro per uur in Litouwen en 6,60 euro in Letland. In die landen namen de kosten wel sterker toe dan in alle andere eurolanden.

De arbeidskosten in de eurozone daalden in 2014 het sterkst in Cyprus (min 2,8 procent), Portugal (min 0,8 procent) en Ierland (min 0,2 procent).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top