vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Archief Van Abbemuseum online
Archief Van Abbemuseum online

Archief Van Abbemuseum online

  • Nederland
  • Het beheersarchief van het Van Abbemuseum is nu volledig online beschikbaar. Samen met het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) heeft het Van Abbemuseum het archief van de periode 1933-1989 digitaal ontsloten. Het is te raadplegen via de mediabank van het museum. Het fysieke archief is overgeplaatst naar het RHCe waar het voor iedereen in te zien is.
  • Notulenboek1936-1955
  • Van Abbemuseum
  • www. vanabbemuseum.nl
  • w.smit@vanabbemuseum.nl
  • Christo28-06-1976-page-001

Als kunsthistorisch kenniscentrum wil de bibliotheek van het Van Abbemuseum het gebruik van haar collecties en archieven stimuleren en het bereik ervan vergroten. Het museum ziet zichzelf als een ‘transparant museum’ waarbij digitalisering en het online beschikbaar stellen van de verschillende archieven goede instrumenten voor kennisuitwisseling zijn. De bibliotheek heeft de afgelopen jaren haar digitale profiel al versterkt met de doorontwikkeling van de online catalogus en de bibliotheekblog als informatieportaal van alle tentoonstellingen en activiteiten vanaf de opening in 1936.

Bijzonder is dat nu ook alle correspondentie van de legendarische oud-directeuren Edy de Wilde en Jean Leering in te zien is. En met de integrale beschikbaarstelling van het notulenboek van de Commissies van Toezicht en Advies uit de periode 1936-1955, komt de vroegste geschiedenis van het Van Abbemuseum weer tot leven.

Over Smitw

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top