vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Arctische oefening marine start
Arctische oefening marine start

Arctische oefening marine start

  • Anderen
  • 500 mariniers en het amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam zijn vandaag in Noorwegen begonnen aan de oefening Cold Response. Dit is een internationale oefening waar land-, lucht- en marine-eenheden trainen onder ijskoude omstandigheden.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/03/10/artische-oefening-marine-start

De mariniers voeren woensdag vanaf de Rotterdam een amfibische landing uit op de Noorse kust. Daarna gaat de oefening verder op het land. Het doel van Cold Response is de eenheden voor te bereiden op crisis respons operaties.

Kerntaak mariniers

De mariniers, afkomstig van 2 Marine Combat Group, sluiten met Cold Response hun wintertraining af. Sinds januari bekwamen de zeesoldaten zich al in het overleven, verplaatsen en vechten in de kou. Cold Response biedt hen de mogelijkheid opgedane vaardigheden te combineren met een amfibische operatie, de kerntaak van het Korps Mariniers.

Naast de 500 mariniers doen ook 90 landmachters en een KDC-10 van de luchtmacht mee aan Cold Response. Verder kent de oefening deelnemers uit België, Frankrijk, Zweden het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top