zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Armin live in Van Gogh Museum voor lancering Embrace Vincent
Armin live in Van Gogh Museum voor lancering Embrace Vincent

Armin live in Van Gogh Museum voor lancering Embrace Vincent

  • Nederland
  • Kunst x muziek x verhaal: Armin van Buuren brengt Van Gogh tot leven tijdens ADE in unieke showcase.
  • VanGogh
  • info@vangoghmuseum.nl
Vanuit een metershoge 3D kubus met caleidoscoopeffect, treedt vijf keer verkozen wereldwijd beste DJ Armin van Buuren vanavond op in het entreegebouw van het Van Gogh Museum ter gelegenheid van de lancering van Embrace Vincent, de speciale multimediatour die Van Buuren samen met het museum ontwikkelde. De show is wereldwijd 2 * 25 minuten live via Facebook Livestream te volgen (21.30). Zo bereiken het museum en Armin meer dan 9 miljoen volgers. Embrace Vincent is mede een initiatief van ALDA, de organisatie achter o.a. Armin Only en State of Trance.

Te midden van huizenhoge lichtprojecties van Van Goghs schilderijen uit de museumcollectie, die Van Buuren selecteerde voor de multimedia tour Embrace Vincent, brengt Armin met zijn tracks de werken van Van Gogh tot leven op het ritme van zijn beats. Omringd door het werkAmandelbloesem brengt de dj met zijn track ‘Beautiful Life’ een ode aan de oprichter van het museum, Vincent Willem van Gogh. Met ‘Blue Fear’ bouwt Van Buuren aan een muzikale omlijsting voor het doek Korenveld met kraaien en staat hij stil bij de dood van ‘s werelds bekendste Nederlandse kunstenaar. Het schilderij De zaaier, symbool voor nieuw leven, associeert Van Buuren met de klanken van ‘Mirage’.

11 Van Goghs gekoppeld aan tracks van Club Embrace

In de multimedia tour geeft Armin zijn geheel eigen zienswijze op de 11 door hem geselecteerde werken van Van Gogh. Bij Korenveld met kraaien bijvoorbeeld – waarvan lang gedacht is dat dit zijn laatste werk was voordat Van Gogh zich van het leven ontnam – filosofeert Van Buuren over de felle kleuren die haaks staan op de vermoedelijke zwarte gemoedstoestand waarin Van Gogh verkeerde.

‘Als kleine jongen hoorde ik mijn ouders al praten over Van Goghs schilderijen als de Zonnebloemen en Amandelbloesem. Maar echt begrijpen deed ik het niet. De kans om jongeren, via mijn muziek, met deze kunst in aanraking te brengen, kon ik daarom niet laten lopen. Dat mijn muziek nu bij de elf meesterwerken te beluisteren is, vind ik een enorme eer’, aldus Armin van Buuren.

Alle 11 werken koppelt Van Buuren aan tracks van het album Club Embrace dat deze maand uitkomt. Luisterend naar deze muziek, wordt de museumbezoeker meegetrokken in het verhaal van de DJ en kijkt hij door zijn ogen, opnieuw naar het werk.

‘En dat is ook precies waarom wij zijn gaan samenwerken. Kijken en luisteren door de oren en ogen van Armin, maakt dat je nieuwe dingen ziet, beleeft of voelt. We werken graag met hedendaagse kunstenaars en performers samen om de inspiratiekracht van Van Gogh te laten zien. Ik vind het verfrissend om te ervaren hoe Van Gogh aanzet tot een nieuwe kijk en emotie. En hoe deze wordt doorgegeven aan anderen’, vertelt Axel Rüger, directeur van het museum.

Zinvolle kruisbestuiving

Jaarlijks bereikt Van Buuren met zijn muziek een wereldwijd miljoenen publiek. Met het initiatief Embrace Vincent ontstaat er een kruisbestuiving tussen de fans van de DJ en het relatief jonge publiek van het museum. ‘Via de muziek en de kunst spreken we een nieuwe, andere doelgroep aan’, zegt Axel Rüger.

Embrace Vincent, een speciale uitbreiding van de bestaande multimedia tour van het museum, is te beluisteren tot 1 december 2016 en te verkrijgen via de multimedia balie in het museum. ADE-bezoekers kunnen in het weekeinde van 22 en 23 oktober op vertoon van het ADE-toegangsbewijs, de tour gratis afhalen.

Initiatiefnemer ALDA

Het contact tussen Van Buuren en het museum werd gelegd door ALDA, de organisatie die onder meer Armin Only en A State of Trance organiseert. ‘Ons bedrijf ALDA wil ieder jaar met ADE een uniek en eenmalig event organiseren dat bij de uitstraling van ALDA past,’ vertelt directeur Allan Hardenberg, directeur en oprichter van ALDA.

‘Nu wilden we iets bedenken met passie als uitgangspunt. Passie voor muziek, maar ook passie voor kunst. Het is bijzonder om de op het eerste gezicht twee zulke verschillende werelden te koppelen. Vincent van Gogh en Armin van Buren zijn beiden iconen. Weliswaar uit verschillende tijden en werelden, maar nu samengebracht.’ zegt Hardenberg.

Showcase Embrace Vincent live te volgen

Op vrijdagavond 21 oktober treedt Armin van Buuren op in de glazen entreehal van het Van Gogh Museum. Fans van de DJ, volgers van het museum en deelnemers van de BankGiro Loterij konden de afgelopen twee weken meedingen naar een toegangskaart voor dit unieke optreden. De show is 2 * 25 minuten live te volgen via de Facebook Livestream van het Van Gogh Museum en Armin van Buuren. Het optreden begint om 21.30 uur.

Alda & T-Mobile present Armin van Buuren in het Van Gogh Museum is een initiatief van ALDA, Armin van Buuren en het Van Gogh Museum. De showcase op 21 oktober wordt mede mogelijk gemaakt door ALDA, Armin van Buuren, T-Mobile, David Lewis, BankGiro Loterij, Armada en Silvana.

Armin van Buuren voor zelfportretten van Van Gogh. Foto: Floris Heuer

 

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top