zaterdag, maart 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Arno Smets winnaar eerste internationale edX prijs voor online onderwijs
Arno Smets winnaar eerste internationale edX prijs voor online onderwijs

Arno Smets winnaar eerste internationale edX prijs voor online onderwijs

  • Nederland
  • Het internationale platform edX dat MOOCs (Massive Open Online Courses) aanbiedt, heeft hoogleraar Arno Smets uitgeroepen tot beste docent. Arno Smets geeft colleges in de MOOCs Solar Energy en Sustainable Energy: Design a Renewable Future waarmee hij meer dan 150.000 online studenten uit de hele wereld bereikt.
  • TU Delft
  • info@tudelft.nl

De edX Prize for Exceptional Contributions to Online Teaching and Learning is dit jaar voor het eerst uitgereikt om de inzet van de meer dan 850 docenten in MOOCs te waarderen. Voor de prijs waren 11 genomineerden. EdX CEO en MIT hoogleraar, Anant Agarwal, over Arno Smets: “De online cursus Solar Energy door Arno Smets is uitgebreid en uitdagend, maar ontworpen voor studenten van alle niveaus. Deze cursus levert een belangrijke bijdrage aan een meer duurzame wereld en heeft al 150.000 mensen wereldwijd bereikt. Dit laat zijn toewijding zien, tevens de edX missie, om onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen.”

Anka Mulder, vice-voorzitter TU Delft, verantwoordelijk voor onderwijs: “Arno is een uitstekende onderzoeker en docent. Met zijn drive en enthousiasme is de MOOC Solar Energy uitgegroeid tot een internationaal succes. De MOOC werd vrij snel na lancering vertaald in het Arabisch en heeft zijn afdeling Electrical Sustainable Energy internationaal nog meer op de kaart gezet als leidende onderzoeks- en onderwijsgroep op het gebied van zonne-energie.”

Solar Energy

De MOOC Solar Energy geeft TU Delft studenten uit alle landen van de wereld de kans om de kennis op het gebied van zonne-energiesystemen op te doen en in de praktijk toe te passen. In de MOOC is er aandacht voor Photovoltaics (PV), een technologie waarbij je met behulp van halfgeleidermaterialen zonlicht omzet in elektriciteit. Arno Smets over deze MOOC: “TU Delft heeft wereldwijd een hoge reputatie in het fundamenteel onderzoek naar nieuwe, goedkope PV technologieën met hoge rendementen en het demonstreren van de vele mogelijke toepassingen van PV-systemen. De TU Delft is de eerste universiteit die een cursus over zonne-energie aan een wereldpubliek aanbiedt”.

EdX

De TU Delft biedt online cursussen ‘Massive Open Online Course’ (MOOC) aan op edX. EdX is een non-profit platform voor online onderwijs, waarmee o.a. MIT en Harvard sinds 2012 cursussen toegankelijk willen maken voor iedereen, waar ook ter wereld, die toegang heeft tot internet. Iedereen mag de gratis cursussen volgen, zonder vooropleiding of ingangstoets.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top