woensdag, december 11, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Arriva plaatst kaartautomaten CCV op stations
Arriva plaatst kaartautomaten CCV op stations

Arriva plaatst kaartautomaten CCV op stations

  • Nederland
  • OV-bedrijf Arriva heeft 51 Kaartverkoopautomaten (KVA's) van CCV geplaatst. Hiermee kunnen reizigers niet alleen OV-producten opladen en ophalen, maar ook papieren kaartjes aanschaffen. De KVA's van CCV zijn bovendien geschikt voor toekomstige OV-smartphone-apps. CCV speelt al sinds de invoering van de OV-chipkaart een belangrijke rol in het OV, onder meer door de levering van Add Value Machines (AVM's), AfhaalMachines (AHM's) en de verwerking van OV-transacties.
  • www.ccv.nl
  • peter.drent@wisse-worldcom.nl

Arriva heeft voor de KVA van CCV gekozen omdat deze automaat in alle distributievormen van de OV-chipkaart kan voorzien. Na een succesvolle pilot voor Arriva op het station in Veendam, heeft de vervoerder 51 KVA’s besteld en laten plaatsen op diverse stations in voornamelijk Limburg. Daarnaast zijn alle bussen van Arriva in Limburg en een aantal in Noord-Brabant voorzien van een betaalautomaat van CCV.

Onno van Drunen bij Arriva: “We hebben CCV de afgelopen jaren leren kennen als een degelijke en betrouwbare partner, die bereid is om af en toe haar nek uit te steken. Daarnaast is het volledige beheer en onderhoud dat CCV biedt een belangrijke factor geweest in onze keuze voor het bedrijf. Kijkend naar de uitdagingen die er liggen voor Arriva en de hele OV-sector op het gebied van veilige betaalsystemen in het OV, zijn we gesterkt in onze overtuiging met CCV een juiste partner te hebben gevonden.”

Partner Manager Norbert Hoevers van CCV: “We zijn trots op deze samenwerking met Arriva, één van de grootste vervoerders in Europa. Op dit moment worden er op de automaten al meer dan 2.000 transacties per dag gedaan. We verwachten dat dit aantal op korte termijn zal groeien naar 4.000 transacties per dag.”

Ook andere OV-bedrijven hebben recentelijk voor CCV gekozen. Zo zijn er door CCV voor RET en Connexxion KVA’s geplaatst op Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. De komende maanden zullen er KVA’s van CCV geplaatst worden op Schiphol en Amsterdam CS. Zeer recent is ook een contract getekend met Qbuzz voor automaten op de perrons van de SUNIJ-lijn en de Uithoflijn in Utrecht die momenteel wordt aangelegd.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top