zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Art-Party in centrum Roosendaal
Art-Party in centrum Roosendaal

Art-Party in centrum Roosendaal

  • Nederland
  • Liefhebbers van bijzondere kunst, muziek en heerlijke wijn kunnen hun hart ophalen tijdens de Art-Party op zondag 27 april van 12 tot 17 uur bij Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan in Roosendaal(nb). Gratis entree.
  • Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
  • www.anitaammerlaan.com
  • info@photocreation.nl
  • Professioneel kunstenaar Anita Ammerlaan studeerde in 1999 af aan de Willem de Kooning Acedemie in Rotterdam. Anita heeft een 1150m2 groot atelier in het centrum van het Brabantse Roosendaal wat tevens gebruikt wordt als expositieruimte voor andere kunstenaars.
  • Uitnodiging Art-Party bij Anita Ammerlaan

Art=Party-Anita-Ammerlaan-2

Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan organiseert op zondag 27 april van 12 tot 17 uur een bijzonder kunstfeestje. In de 1150m2 grote ruimte op de Markt 39 in Roosendaal mag iedereen komen genieten van bijzondere kunst onder het genot van live muziek en een wijnproeverij. Ook zullen diverse kunstenaars live aan het werk te zien zijn tijdens de Art-Party.

In samenwerking met Roosendaalse kunstenaar Yvonne Telleman is hard gewerkt om op zondag een mooi en bijzonder programma neer te zetten. Naast de expositie EYE-CANDY 3 zullen ook verschillende kunstenaars aanwezig zijn om hun eigen werk nader toe te lichten en zes kunstenaars gaan live aan het werk. Daarnaast is er live muziek van MAIS en De Authentiek Fabriek. Ook zal de Roosendaalse vinoloog Corné Janssen een wijnproeverij verzorgen.

De volgende EYE-CANDY 3 exposanten zullen live aan het werk te zien zijn: Anita Ammerlaan (Roosendaal), Sonja Andela (Haarlem), Tiny de Bruin (Lelystad), Clemens Lankreijer (Roosendaal) en Yvonne Telleman (Roosendaal). De kunstenaars die wel aanwezig zullen zijn maar die niet live aan het werk zullen gaan, zijn: Peter Baaijens (Gouda), Ton Kalishoek (Rotterdam), Christa Kloppenborg (Diessen), Annita Smit (Zaltbommel) en Vera Zegerman (Zoetermeer). Daarnaast exposeren Erik Loman (Haaksbergen), Hubert Rooimans (Essen) en Theo Schouten (Hindeloopen) hun werk ook tijdens EYE-CANDY 3, maar zij zijn niet zelf aanwezig op 27 april. De Roosendaalse kunstenaar Toon Verbraak zal ook zijn kunsten vertonen op de Art-Party.

De live muziek zal verzorgd worden door het akoestische duo MAIS en De Authentiek Fabriek. MAIS is een akoestisch duo van twee doorgewinterde muzikanten die al met elkaar optreden sinds hun tienerjaren. Dit akoestische coverduo doet denken aan de 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeskeen DWDD Recordings van de VARA. Zanger en gitarist Istvan Ouborg en contrabassist Maurits Malherbe vinden op hun akoestische instrumenten de uitdaging in het verbouwen en klein brengen van Engelstalige (o.a. Prince en Paul Weller) en Nederlandstalige covers (o.a. Blof en The Scene). De Authentiek Fabriek is een alternatieve abstracte hiphop act van waaruit de teksten van frontman Splint the Rhymedetective tot uiting komen. In 2012 brachten ze hun gelijknamige debuutplaat ‘’De Authentiek Fabriek’’ uit in eigen beheer.

Roosendaler Corné Janssen laat de liefhebbers kennismaken met heerlijke wijnen. Als vinoloog van de wijnacademie geeft Corné ook wijncursussen, wijnproeverijen en kookworkshops in combinatie met een wijnproeverij.

Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan en alle deelnemers aan de Art-Party nodigen alle liefhebbers uit om er samen een bijzondere en Brabants gezellige zondagmiddag van te maken. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis. Op zondag 27 april is het tevens koopzondag en kan men gratis parkeren in de parkeergarages in het centrum van Roosendaal.

Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
Markt 39
Roosendaal(nb)

www.anitaammerlaan,com

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top