dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Artis succesvol in productie met SCOPE CRM voor ledenadministratie en beheer zakelijke relaties
Artis succesvol in productie met SCOPE CRM voor ledenadministratie en beheer zakelijke relaties

Artis succesvol in productie met SCOPE CRM voor ledenadministratie en beheer zakelijke relaties

  • Nederland
  • Natura Artis Magistra is afgelopen week succesvol in productie gegaan met het CRM-systeem van de Nederlandse CRM-software ontwikkelaar, SCOPE marketing technology b.v. Het systeem wordt door Artis ingezet om de ledenadministratie efficiënter te laten verlopen en zakelijke relaties beter te kunnen beheren. In de oplossing is uitgegaan van de ‘best-of-breed’ gedachte. Dit houdt in dat het CRM-systeem is gekoppeld met andere door Artis gebruikte systemen, zoals het kassasysteem ReCreateX.
  • Artis Amsterdam
  • SCOPE marketing technology b.v.
  • www.scope.nl
  • marketing@scope.nl
  • SCOPE marketing technology (SMT) is een ervaren Nederlandse ontwikkelaar en leverancier van CRM software. Sinds 1987 is SMT actief in het ontwikkelen en verkopen van systemen voor een effectieve ondersteuning van de klantinteractie binnen marketing–, verkoop– en serviceprocessen. Daarnaast verzorgt SMT de bijbehorende werkzaamheden op het vlak van consultancy, maatwerk, installatie en implementatie, opleidingen en support services. Gebruikers van SCOPE CRM behoren tot de top van de Nederlandse markt en zijn actief in sectoren als financiële dienstverlening, overheid, onderwijs & gezondheidszorg, handel & industrie, media & communicatie en overige zakelijke dienstverlening. Met branchespecifieke oplossingen heeft SMT inmiddels een bestand weten op te bouwen van ruim 8000 eindgebruikers.

Efficiëntere ledenadministratie en relatiebeheer

Het SCOPE CRM-systeem moet gaan zorgen voor een efficiëntere inrichting en verloop van de ledenadministratie bij Artis. Het gaat hier om lidmaatschappen van huishoudens, onderwijs- en zorginstellingen. Daarnaast wordt de software ingezet voor het vastleggen en beheren van zakelijke contacten en contactmomenten, met bijvoorbeeld sponsoren en adoptanten van Artis. Hiermee wil Artis ook het opvolgingsproces bewaken.

Koppeling kassasysteem ReCreateX

De koppeling tussen het CRM-systeem van SCOPE en het kassasysteem ReCreateX vormde een belangrijk onderdeel van het project bij Artis. Hiermee worden de leden en de lidmaatschappen die in het CRM-systeem worden ingevoerd, direct geëxporteerd naar het kassasysteem. Volgens SCOPE is hiermee de ledenadministratie efficiënter ingericht, omdat gegevens van nieuwe leden eenmalig in één systeem worden ingevoerd, maar in beide systemen zijn op te vragen.

Naast invoering, worden de lidmaatschappen met het CRM-systeem ook beheerd. Hier kan gedacht worden aan verlengingen, vaststellen van prijzen en inlezen van incasso’s. Betalingen die contant verlopen, stuurt het CRM-systeem door naar de kassa.

‘Best of breed’

Vanuit de ‘best-of-breed’ gedachte zal SCOPE, naast de koppeling met het kassasysteem, koppelingen gaan realiseren met de website van Artis, het e-mailmarketingsysteem Copernica en ‘Smart Event Manager software’. Hiermee wil Artis hun e-mailmarketingstrategie en de uitvoering en organisatie van zakelijke evenementen van derden optimaliseren. SCOPE wil hiermee meer synergie creëren tussen de verschillende systemen waar Artis mee werkt in één totaaloplossing.

Over SCOPE

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top