zondag, augustus 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Asielinstroom stabiliseert zich in mei
Asielinstroom stabiliseert zich in mei

Asielinstroom stabiliseert zich in mei

  • Nederland
  • De totale asielinstroom was in de afgelopen maand mei 1.576. Daarmee is de instroom licht gestegen ten opzichte van april 2016 (1.459). In vergelijking met mei vorig jaar (3.368) is de totale instroom gehalveerd.
  • IND
  • info@ind.nl
Samenstelling eerste asielaanvragen verandert
In mei 2016 registreerde de IND 989 eerste asielaanvragen. Dit aantal is iets hoger dan in april 2016 (915) en is minder dan de helft van het aantal aanvragen in mei 2015 (2.252). Sinds begin 2016 is de samenstelling van de asielinstroom veranderd. Het aandeel Syriërs is laag, terwijl het aandeel uit de veilige Westelijke Balkanlanden, met name uit Albanië, Servië en Kosovo, hoog is. Dit patroon heeft zich doorgezet in mei. Ten aanzien van de samenstelling van de eerste asielaanvragen kan verder gesteld worden dat er ten opzichte van vorig jaar meer diversiteit is in de nationaliteiten.
Herhaalde asielaanvragen nagenoeg ongewijzigd
Het aantal herhaalde asielaanvragen bedraagt 147 in mei en is hiermee gelijk gebleven ten opzichte van april 2016, toen er 145 aanvragen zijn geregistreerd. De belangrijkste nationaliteiten bij herhaalde asielaanvragen over de eerste vijf maanden van 2016 zijn de Afghaanse, Iraakse en Somalische.
Nareis
Gezinsleden van statushouders asiel kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een vergunning. In mei 2016 bedroeg het aantal gezinsleden dat naar Nederland is gekomen 440. Meer dan de helft van hen (255) heeft de Syrische nationaliteit. In april bedroeg het aantal nareizigers 399.
Instroom asielaanvragen in de EU, Noorwegen en Zwitserland
In het eerste kwartaal van 2016 bleek Duitsland voor asielzoekers het belangrijkste bestemmingsland binnen Europa te zijn. Dit land ontving in deze periode van 2016 bijna 175.000 asielaanvragen. De belangrijkste herkomstlanden van asielzoekers in de EU in de afgelopen 12 maanden zijn Syrië, Afghanistan en Irak.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top