donderdag, juli 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Asielzoekers ontvangen verlengingsbrief van de IND

Asielzoekers ontvangen verlengingsbrief van de IND

  • Nederland
  • Asielzoekers die voor 18 februari 2016 zijn geregistreerd èn nog wachten op een beslissing op hun aanvraag, ontvangen een persoonlijke brief van de IND. In deze brief staat dat de beslistermijn voor alle asielverzoeken is verlengd van 6 naar 15 maanden. De brief vermeldt ook op welke datum de asielzoeker uiterlijk een beslissing op zijn aanvraag kan verwachten.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://ind.nl//organisatie/nieuws/Paginas/Asielzoekers-ontvangen-verlengingsbrief-van-de-IND.aspx

Asielzoekers ontvangen verlengingsbrief van de IND

Nieuwsbericht | 25-4-2016

Asielzoekers die voor 18 februari 2016 zijn geregistreerd èn nog wachten op een beslissing op hun aanvraag,  ontvangen een persoonlijke brief van de IND. In deze brief staat dat de beslistermijn voor alle asielverzoeken is verlengd van 6 naar 15 maanden. De brief vermeldt ook op welke datum de asielzoeker uiterlijk een beslissing op zijn aanvraag kan verwachten.Het aantal asielaanvragen is sterk toegenomen in het afgelopen jaar. De IND heeft meer tijd nodig om de aanvragen zorgvuldig te behandelen. In februari is de maximale beslistermijn voor alle asielaanvragen daarom van 6 naar 15 maanden verlengd.

De verlenging was niet bedoeld om de wachttijd onnodig te laten oplopen. De IND streeft er bij alle zaken naar zo spoedig mogelijk te beslissen. Momenteel duurt het gemiddeld 7 maanden voordat een asielzoeker een beslissing ontvangt. Ook langere wachttijden komen voor. Helaas kan niet worden voorkomen dat er verschillen in wachttijden optreden. De IND en het COA werken samen om de wachttijd voor iedereen zoveel mogelijk te beperken.

De IND organiseert op een achttal locaties voorlichtingsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden gehouden op de locaties waar veel bewoners gehuisvest zijn die ongeveer 6 maanden wachten. Op deze locaties ontvangen alle bewoners de verlengingsbrief. Ook mensen op andere locaties die al bijna 6 maanden wachten ontvangen een brief. Ten slotte wordt de brief verzonden aan de mensen die al langer wachten dan 6 maanden. Deze groep zal binnenkort horen wanneer ze aan de beurt zijn voor de algemene asielprocedure.

Asielzoekers die na 18 februari 2016 zijn geregistreerd zijn al geïnformeerd over de verlenging van de beslistermijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top