woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Asscher bespreekt arbeidsmigratie op EU-raad
Asscher bespreekt arbeidsmigratie op EU-raad

Asscher bespreekt arbeidsmigratie op EU-raad

  • Nederland
  • DEN HAAG - Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zal tijdens de komende bijeenkomst met zijn EU-collega's spreken over de schaduwkanten van arbeidsmigratie. Eurocommissaris László Andor (Sociale Zaken) heeft de Nederlandse minister hiervoor uitgenodigd, heeft Asscher maandag bekendgemaakt. Hij sprak de eurocommissaris eerder op de dag telefonisch, voorafgaande aan een top over arbeidsmigratie in Den Haag.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjcwms3yl8yw/nieuws/asscher_bespreekt_arbeidsmigratie_op_eu?ctx=vha4ozv8cev0

Asscher heeft er al diverse malen op gewezen dat arbeidsmigratie uit andere EU-lidstaten kan leiden tot verdringing op de arbeidsmarkt in landen als Nederland. Hij probeert sinds enkele maanden dit thema in Brussel op de agenda te krijgen.

Asscher zei vrijdag nog dat de Europese Commissie te makkelijk en ,,badinerend” doet over zijn zorgen over arbeidsmigratie. Hij reageerde op opmerkingen van de eurcommissarissen Neelie Kroes en Andor. De laatste sprak onlangs zelfs over xenofobie (angst voor alles wat vreemd is).

Tijdens zijn telefoongesprek met Andor is hun meningsverschil ter sprake gekomen, met als resultaat de uitnodiging van de eurocommissaris.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top