zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Asscher houdt persconferentie over Europa voor schoolkrantredacties
Asscher houdt persconferentie over Europa voor schoolkrantredacties

Asscher houdt persconferentie over Europa voor schoolkrantredacties

  • Nederland
  • Ruim honderd middelbare scholieren en hun begeleiders hebben vanmiddag minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de tand gevoeld over Europa en zijn inzet in Europa voor een fatsoenlijke arbeidsmarkt. Asscher gaf een persconferentie aan de scholieren in de officiële perszaal voor het Europese voorzitterschap. De leerlingen vertegenwoordigden hun schoolkranten en zullen allemaal schrijven over Europa en het voorzitterschap.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

De populaire vlogger Theaumes, met meer dan 195.000 volgers in de doelgroep, was aanwezig bij de bijeenkomst en vlogt over de middag.

Op de persconferentie legde Asscher uit dat het belangrijk is dat werknemers in Europa beschermd worden en niet met elkaar concurreren op een zo laag mogelijk loon. Zo moet een Europeaan die naar Nederland komt om te werken hetzelfde loon ontvangen als een Nederlander die datzelfde werk doet. Middelbare scholieren kregen de kans om hem vragen te stellen als: Wat is het nut van Europa? Hoe werkt het in Brussel? En hoe raakt Europa jou als je later gaat werken en studeren?

De ministers Ploumen (Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking), Van der Steur (Veiligheid en Justitie), Plasterk (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) geven de komende maanden aan Nederlandse universiteiten en andere onderwijsinstellingen een gastcollege over het Nederlandse EU-voorzitterschap. Asscher trapte deze reeks af met de persconferentie aan de schoolkrantredacties.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top