vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Asscher: Problemen arbeidsmigratie hoog op EU-agenda
Asscher: Problemen arbeidsmigratie hoog op EU-agenda

Asscher: Problemen arbeidsmigratie hoog op EU-agenda

  • Nederland
  • De schaduwkanten van arbeidsmigratie moeten hoog op de EU-agenda komen. Voor schijnconstructies om arbeidsvoorwaarden te omzeilen moeten de lidstaten een gezamenlijke aanpak ontwikkelen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat dinsdag in Amsterdam gezegd tijdens een ontmoeting met eurocommissaris László Andor, die verantwoordelijk is voor werkgelegenheid en sociale zaken.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl

Asscher maakt zich zorgen over de sociale dumping en uitbuiting die het vrije verkeer van personen met zich meebrengt. Malafide uitzendbureaus en bedrijven bedenken constructies om de arbeidsvoorwaarden in Nederland te ontduiken. Ze verdringen daarmee Nederlandse werknemers, in een tijd van oplopende werkloosheid.

Asscher wil dat Brussel de regels aanpast om dit te voorkomen. Dat moet niet alleen de verantwoordelijkheid zijn van nationale regeringen, maar van de hele EU, vindt hij. Ook Andor wil dat samenwerking voorop komt te staan. Hij deed verder nog geen toezeggingen om de regels aan te scherpen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top