woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Asscher: uitspraak eurocommissaris over ‘royale’ sociale voorzieningen bizar
Asscher: uitspraak eurocommissaris over ‘royale’ sociale voorzieningen bizar

Asscher: uitspraak eurocommissaris over ‘royale’ sociale voorzieningen bizar

  • Europa
  • Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dinsdag hard uitgehaald naar eurocommissaris Viviane Reding (Justitie). Die heeft in een interview gezegd dat EU-lidstaten die last hebben van arbeidsmigratie er te royale sociale voorzieningen op na houden. ,,Bizar en verwerpelijk'' noemde Asscher deze uitspraak dinsdag op Twitter.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjgmp1rbu1yg/nieuws/asscher_uitspraak_eurocommissaris_over?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0

Reding suggereerde in een Zwitserse krant dat als de voorzieningen in sommige landen te genereus zijn, die landen dat probleem maar zelf moeten oplossen. Dat is volgens de Luxemburgse eurocommissaris niet de taak van de EU.

Asscher strijdt in Brussel al geruime tijd tegen wat hij de schaduwzijden van de arbeidsmigratie in de EU noemt. Hij heeft doelt daarmee op constructies om de regels voor arbeidsomstandigheden te omzeilen. Ook de VVD vindt de woorden van Reding ,,bizar”. Juist dankzij de EU-regels is Nederland volgens de liberalen gedwongen een hoge WW-uitkering te verstrekken aan bijvoorbeeld Roemenen en Bulgaren die hier maar kort hebben gewerkt. ,,We gaan we er dus van uit dat Reding ons steunt om dit aan te passen.” De Tweede Kamer nam dinsdag nog een motie aan van VVD-Kamerlid Malik Azmani die moet voorkomen dat arbeidsmigranten al snel een hoge WW-uitkeringen kunnen krijgen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top