maandag, februari 24, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Asscher wacht EU-procedure af voor inburgering buitenland
Asscher wacht EU-procedure af voor inburgering buitenland

Asscher wacht EU-procedure af voor inburgering buitenland

  • Europa
  • Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) gaat bekijken of er bij de inburgering van nieuwkomers in Nederland meer aandacht moet zijn voor de vrijheid van meningsuiting. Volgens hem is dat nu al een belangrijk punt in het inburgeringsexamen dat migranten moeten afleggen. Maar verbetering is altijd mogelijk.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjqsi8166mt3/nieuws/asscher_wacht_eu_procedure_af_voor?ctx=vhsjhdfktnpb&tab=0&tab=0

Asscher zei dat donderdag in de Tweede Kamer. Hij reageerde op een pleidooi van regeringsfracties VVD en PvdA en oppositiepartij CDA om de vrijheid van meningsuiting meer centraal te stellen bij de inburgering. Volgens VVD-Kamerlid Malik Azmani moeten nieuwkomers ,,de vrijheid van meningsuiting niet alleen respecteren, maar omarmen en in hun vingers krijgen. Willen ze dat niet, dan moeten ze zich afvragen of ze wel willen leven in deze samenleving.”

Asscher laat de Kamer voor de zomer weten welke mogelijkheden hij ziet om het examen aan te scherpen. De minister wilde nog niet toezeggen dat hij de taaleisen gaat opschroeven in inburgeringstoets die migranten in hun land van herkomst moeten afleggen. CDA’er Pieter Heerma en Azmani drongen daar in het debat op aan. Als het taalniveau omhoog gaat, komen huwelijks- en gezinsmigranten beter voorbereid naar Nederland, stellen zij. Maar Asscher wacht nog even af of inburgering in het buitenland wel kan volgens Europese regels. De Europese Commissie is daarover een procedure tegen Nederland begonnen, zo heeft Asscher pas vernomen. Ook het Europees Hof moet zich er nog over uitspreken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top