dinsdag, oktober 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Asscher wil afspraken met Polen en Kroatië over arbeidsmigratie
Asscher wil afspraken met Polen en Kroatië over arbeidsmigratie

Asscher wil afspraken met Polen en Kroatië over arbeidsmigratie

  • Nederland
  • Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil afspraken maken met Polen en Kroatië over het aanpakken van schijnconstructies met arbeidsmigranten. Met dit doel gaat hij binnenkort naar Polen. Asscher heeft dat donderdag gezegd in de Tweede Kamer. Eerder sloot de minister al soortgelijke overeenkomsten met Bulgarije en Roemenië.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjdyfb1c6ixd/nieuws/asscher_wil_afspraken_met_polen_en?ctx=vha4ozv8cev0

Volgens Asscher is het nodig om aparte afspraken met lidstaten te maken zolang het onvoldoende lukt de schaduwkant van de arbeidsmigratie in Brussel op de agenda te krijgen. Onlangs verweet hij de Europese Commissie ,,te badinerend” te reageren op dit probleem. Asscher maakt zich vooral zorgen over uitbuiting door malafide uitzendbureaus en het ontwijken van cao-afspraken, waardoor Nederlandse arbeidskrachten worden verdrongen.

Asscher onderstreepte dat hij zeker geen tegenstander is van het vrije verkeer van personen in Europa. Hij noemde dat ,,een belangrijke pijler van de EU”. ,,We zeggen ook niet: het verkeer leidt tot files en ongelukken, dus schaf het verkeer maar af”, zei hij tegen SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. De SP wil paal en perk stellen aan arbeidsmigratie uit andere EU-landen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top