vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Asscher wil contract met bedrijven opzeggen bij discriminatie
Asscher wil contract met bedrijven opzeggen bij discriminatie

Asscher wil contract met bedrijven opzeggen bij discriminatie

  • Nederland
  • Bedrijven die zich schuldig maken aan discriminatie moeten door de Rijksoverheid aan de kant worden gezet. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zei dat vandaag in een interview in het programma Mo Actueel van de Moslim Omroep. Volgens Asscher is discriminatie een veelkoppig monster, waar we iedere keer als het de kop opsteekt met volle kracht de aanval op moeten inzetten.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/03/01/asscher-wil-contract-met-bedrijven-opzeggen-bij-discriminatie.html

Asscher vindt dat de Rijksoverheid het goede voorbeeld moet geven. Daarom gaat hij onderzoeken of het mogelijk is dat in de contractvoorwaarden wordt opgenomen dat een bedrijf niet zal discrimineren. Als een bedrijf zich hier niet aan houdt, dan volgt ontbinding van het contract. Asscher wil daarnaast met het bedrijfsleven afspraken maken over hoe discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Het interview met de Moslim Omroep vond plaats naar aanleiding van Leila, het meisje dat aangifte heeft gedaan van discriminatie tegen een uitzendbureau. Asscher is blij dat Leila aangifte heeft gedaan. “De enige manier om discriminatie aan te pakken is er bovenop te zitten. Als je vermoedens hebt van discriminatie, altijd aangifte doen. Het is een té belangrijk onderwerp om te laten lopen.” Asscher kondigde aan zelf aangifte te doen als hij gevallen van discriminatie tegenkomt die niet worden gemeld bij de politie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top