vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Associate degree studie populair
Associate degree studie populair

Associate degree studie populair

  • Nederland
  • Kwart meer eerstejaars studenten Steeds meer studenten kiezen voor een Associate degree. Dit studiejaar (2013 – 2014) begonnen ruim 2600 studenten met de tweejarige studie. Dat is een stijging van zo’n 25% ten opzichte van vorig collegejaar. Dit blijkt uit de definitieve studentenaantallen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/02/05/associate-degree-studie-populair.html

De Associate degree is relatief nieuw in het hoger beroepsonderwijs. Qua niveau zit de Associate degree tussen mbo-4 en de hbo-bachelor in. De tweejarige studie die in september 2013 definitief werd ingevoerd, is ontwikkeld om in te spelen op een specifieke behoefte van het bedrijfsleven aan medewerkers van dit niveau. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) is verheugd dat steeds meer studenten de weg naar de Associate degree weten te vinden: “Het is een belangrijk instrument om te zorgen dat de juiste student op de juiste plek komt en straks meer kans heeft op een baan,” aldus minister Bussemaker.

Aansluiting arbeidsmarkt

Op 1 september 2013 is de Associate degree definitief wettelijk ingevoerd. Inmiddels tellen de Nederlandse hogescholen meer dan 150 Associate degree-opleidingen. Het gaat om opleidingen waar een aantoonbare vraag naar is vanuit de arbeidsmarkt. De opleidingen trekken vooral studenten voor wie een bacheloropleiding van vier jaar te lang duurt maar die toch op hbo-niveau willen doorleren. Ook veel werknemers maken gebruik van de opleidingen voor bijscholing.

Top 3

De meeste nieuwe eerstejaars zijn voltijdstudenten (1360), maar ook de deeltijdstudies doen het goed: 911 eerstejaars. Het totale aantal Associate degree studenten komt daarmee op 5475. De meeste eerstejaars schreven zich in voor de opleidingen Accountancy, Small Business en Retailmanagement en Management in de zorg. Grote stijgers zijn verder: Bedrijfskunde, Hoger Hotelonderwijs en ICT Service Management. Deze studies hebben meer dan twee keer zo veel eerstejaars weten te werven dan vorig studiejaar.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top