zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Assortiment groeit naar 2+ miljoen artikelen op Mercateo.nl
Assortiment groeit naar 2+ miljoen artikelen op Mercateo.nl

Assortiment groeit naar 2+ miljoen artikelen op Mercateo.nl

  • Nederland
  • Assortiment groeit naar 2+ miljoen artikelen op Mercateo.nl
  • 2014_05_Grafik_Lupe_CP_NL_3
  • Mercateo Nederland B.V.
  • http://www.mercateo.nl
  • pers@mercateo.nl
  • Het assortiment van het e-Procurement platform Mercateo.nl is binnen vier maanden sterk gegroeid naar meer dan 2 miljoen artikelen. Sinds januari 2014 is hiermee het aanbod van 1,2 miljoen producten met een toename van 70% bijna verdubbeld. Doelstelling van het inkoopplatform Mercateo is het grootste branche-overkoepelende assortiment voor bedrijven en overheid efficiënt en online bestelbaar te maken.

Het assortiment van het e-Procurement platform Mercateo.nl is binnen vier maanden sterk gegroeid naar meer dan 2 miljoen artikelen. Sinds januari 2014 is hiermee het aanbod van 1,2 miljoen producten met een toename van 70% bijna verdubbeld. Doelstelling van het inkoopplatform Mercateo is het grootste branche-overkoepelende assortiment voor bedrijven en overheid efficiënt en online bestelbaar te maken.

Sterke assortimentsuitbreiding in 3 hoofdcategorieën

Het grootste gedeelte van de assortimentsuitbreiding op Mercateo.nl heeft plaatsgevonden in 3 van de 12 hoofdcategorieën. Zo vertonen de categorieën ‘Elektrotechniek’, ‘Medische hulpmiddelen’ en ‘IT-producten’ een respectievelijke groei in het aantal artikelen van 385%, 134% en 37%. De top 3 grootste categorieën zijn nu ‘IT producten’, ‘Elektrotechniek’ en ‘Bedrijfsinrichting’ met achtereenvolgens 917.000, 694.000 en 130.000 artikelen. Deze worden gevolgd door ‘Industriële benodigdheden’, ‘Kantoorartikelen’ en ‘Bouw & Landschapsarchitectuur’ met respectievelijk 92.000, 71.000 en 62.000 artikelen.

Assortiment groeit naar een breed en diep assortiment voor de zakelijke markt

Het assortiment van Mercateo is gericht op de behoeften van bedrijven onafhankelijk van de branche waarin deze actief zijn. Daarom ziet het procurement platform, in vergelijking tot de eerder genoemde categorieën, groot ontwikkelingspotentieel voor de overige categorieën: ‘Horeca’, ‘Arbeidsveiligheid’, ‘Gebouwentechniek’ en ‘Auto’. “Het assortiment is in deze categorieën minder ontwikkeld, terwijl het wel relevant is voor de indirecte inkoop van onze doelgroep”, aldus Dorina Bittermann, Country Manager Mercateo Nederland BV. “Voor deze categorieën zijn wij nog op zoek naar geschikte partners die ons assortiment tot wederzijds voordeel kunnen aanvullen”. Volgens Bittermann zijn de belangrijkste factoren voor een succesvolle samenwerking naast een relevant assortiment, betrouwbare logistieke processen en een minimaal niveau aan technische competenties. Geïnteresseerde leveranciers vinden meer informatie op: mercateo.nl/leveranciers.

Over Mercateo

Mercateo is hét online inkoopplatform voor de zakelijke markt in Europa. Op www.mercateo.nl is een assortiment van meer dan 2 miljoen artikelen direct beschikbaar voor bedrijven. Het continue groeiende assortiment is divers en dekt binnen 12 hoofdcategorieën niet alleen de vraag naar algemeen zakelijke benodigdheden, zoals ICT-producten of kantoorartikelen, maar omvat ook gespecialiseerde categorieën, zoals industriële- of medische benodigdheden.

Innovatieve functionaliteiten, waaronder de Mercateo Zoekfunctie, Mercateo BestBasket, klant-specifieke views, elektronische koppelingen en het digitale vrijgaveproces ApproveNow, maken het platform tot een e-Procurement en Purchase to Pay oplossing die de inkoopprocessen van ondernemingen efficiënter maakt. Voor het gebruik van Mercateo is geen installatie van extra software nodig. Tot het klantenbestand behoren kleine en middelgrote bedrijven evenals internationale concerns.

Mercateo is actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, de UK en Ierland. Het bedrijf telt meer dan 270 medewerkers.

Afbeeldingen en verdere bestanden vindt u hier: http://www.mercateo.nl/corporate/pers-en-media/persberichten/assortiment-groeit-2-miljoen-artikelen/

Over Mercateo Nederland B.V.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top