woensdag, augustus 12, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / b.lay en ITAM solutions lanceren nieuwe Software Asset Management-dienst voor multinationals
b.lay en ITAM solutions lanceren nieuwe Software Asset Management-dienst voor multinationals

b.lay en ITAM solutions lanceren nieuwe Software Asset Management-dienst voor multinationals

  • Nederland
  • De Nederlandse Software Asset Management (SAM)-specialisten b.lay en ITAM solutions lanceren een nieuwe gezamenlijke dienst: PLOT!. PLOT! is een praktische SAM-oplossing die multinationals en grote organisaties helpt hun software-uitgaven onder controle te krijgen en financiële risico’s te verminderen.
  • http://www.persberichten.com/
  • erik@lubbersdejong.nl

Dit jaar geven bedrijven wereldwijd ruim 320 miljard euro uit aan software (bron: Gartner) – dat is meer dan de kosten voor hardware. Toch is het proactief beheren van software als een volwaardige asset nog lang geen gemeengoed. Mark van Wolferen, oprichter en directeur van b.lay, benadrukt dat Software Asset Management meer aandacht verdient, vooral bij grote organisaties:

“SAM geeft inzicht in welke software een bedrijf heeft, welke software er daadwerkelijk gebruikt wordt en de bijbehorende kostenstructuur. Met goed, inhoudelijk management hiervan kunnen organisaties de kosten binnen drie jaar met dertig tot veertig procent verlagen. Ook worden de grote financiële risico’s die gepaard gaan met onderlicensering en de actieve auditpraktijken van softwareleveranciers als Oracle en Microsoft aanzienlijk verminderd.”

Contractkennis en procesmanagement
Veel grote organisaties gebruiken vaak al wel een SAM-tool om hun softwarebezit in kaart te brengen, maar dat alleen is niet voldoende. Simone van Sambeek, oprichtster en directeur van ITAM solutions:

“Dat is dé reden voor b-lay en ITAM solutions om de handen ineen te slaan. Voor een compleet beeld van het softwarelandschap en het bepalen van je licentiepositie is specialistische contractkennis vereist. Daarnaast is SAM pas echt effectief, als het procesmatig in een organisatie is geïntegreerd en er steun is op bestuursniveau. Met PLOT! verbinden we deze beide expertises, zodat we enterprises nog beter kunnen helpen inzicht in en controle over hun uitgaven te krijgen en hun risico’s te verlagen.”

PLOT!
PLOT! biedt grote organisaties een praktische oplossing en een transparante langetermijnstrategie op het gebied van Software Asset Management, met concrete resultaten. B.lay en ITAM solutions werken onafhankelijk, staan los van softwaresales en hebben geen afspraken met softwareleveranciers.

Over b.lay
B.lay is de specialist op het gebied van Software Asset Management (SAM). B.lay geeft grote organisaties wereldwijd inzicht in de financiële risico’s van softwarelicenties en realiseert aanzienlijke kostenbesparingen. Dat doet het Nederlandse bedrijf door de software-administratie op orde te brengen, ervoor te zorgen dat softwarelicenties up-to-date zijn en softwarestructuren te optimaliseren. In 2015 won B.lay, dat vestigingen heeft in Utrecht en Boekarest, een internationale ITAM Review Excellence Award en een FD Gazellen Award.

Over ITAM solutions
ITAM solutions ziet een sterke behoefte binnen organisaties aan een klankbord op het gebied van Software Asset Management. Ons team van SAM-specialisten biedt onafhankelijk, helder en praktijkgericht advies. De dienstverlening loopt van strategisch SAM tot software lifecycle en operationeel SAM en wordt gedreven vanuit passie, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. De aanpak van ITAM solutions helpt organisaties in het optimaal benutten van software, het in kaart brengen van risico’s en het realiseren van kostenbesparingen.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top