donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / B9-regeling voortaan ‘verblijfsregeling Mensenhandel’
B9-regeling voortaan ‘verblijfsregeling Mensenhandel’

B9-regeling voortaan ‘verblijfsregeling Mensenhandel’

  • Nederland
  • Wat vroeger de B9-Regeling werd genoemd, heet nu de verblijfsregeling Mensenhandel. De regeling is inhoudelijk niet gewijzigd.Met de komst van het Modern Migratiebeleid is de Vreemdelingencirculaire aangepast. De regeling voor slachtoffers en getuige-aangevers van mensenhandel is nu neergelegd in hoofdstuk B8, paragraaf 3 van de Vreemdelingencirculaire (B8/3 Vc).
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl

De verblijfsregeling Mensenhandel in het kort

De regeling houdt in het kort in dat het slachtoffer of de getuige van mensenhandel aangifte kan doen van mensenhandel bij de politie (of als slachtoffer op andere wijze medewerking kan verlenen aan het opsporings- of vervolgingsonderzoek van politie en het Openbaar Ministerie) waarna de IND aan deze persoon een tijdelijke verblijfsvergunning verleent voor de duur van het opsporings- en vervolgingsonderzoek. Het betreft dan een verblijfsvergunning op tijdelijke humanitaire gronden.

In sommige gevallen kan een vermoedelijk slachtoffer van mensenhandel eerst een bedenktijdfase aangeboden krijgen door de politie. Gedurende de bedenktijd krijgt de betrokkene de tijd om bij te komen en om de beslissing om aangifte te doen of op andere wijze medewerking te verlenen aan het onderzoek, zorgvuldig te overdenken. De IND schort gedurende deze bedenktijdfase de verwijdering van de illegale vreemdeling uit Nederland op.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top