maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Bacardi & Cola: al 113 jaar mixdrank nummer 1
Bacardi & Cola: al 113 jaar mixdrank nummer 1

Bacardi & Cola: al 113 jaar mixdrank nummer 1

  • Nederland
  • Er zijn maar weinig mixdrankjes zo bekend als de Bacardi & Cola. Gemiddeld worden er wereldwijd zes miljoen Bacardi & Cola's per dag besteld, zo'n 70 per seconde.
  • Bacardi Nederland
  • http://www.bacardi-nederland.nl
  • info@bacardi-nederland.nl

Ook in Nederland is het mixdrankje bijzonder populair. Meer dan de helft van de Nederlanders (52,6%) drinkt wel eens een Bacardi & Cola. Van alle mixdranken wordt de bekende rum met cola als meest favoriet gezien. Dit blijkt uit onderzoek naar drinkgewoonten onder ruim 1000 Nederlanders, uitgevoerd door Panel Wizard. De revolutionaire Bacardi & Cola bestaat al 113 jaar, maar is nog nooit zo levendig geweest als nu. Wat is het geheim van ‘s werelds meest gedronken mixdrank en hoe wordt hij gedronken anno 2013?

¡Por Cuba Libre!

Tijdens de strijd om de Cubaanse onafhankelijkheid waren het Amerikaanse soldaten die voor het eerst Bacardi Gold rum met cola, limoen en ijsblokjes mengden en vervolgens toostten met de woorden: “Por Cuba Libre!” Een klassieker was geboren. ‘Cuba Libre’ werd de allereerste naam voor het mixdrankje en betekent ‘Vrij Cuba’. De Bacardi & Cola is altijd al een vernieuwend drankje geweest: ontstaan in revolutionaire tijden en later door jongeren in de sixties gebruikt om zich af te zetten tegen het establishment. Anno 2013 bepaalt de consument zelf hoe hij of zij het drankje drinkt.

Laat de zomer maar komen

Mixdrankjes zijn zeer geliefd in Nederland; één op de drie Nederlanders heeft altijd sterke drank in huis om een mixdrankje te maken. Rum wordt gezien als meest favoriete alcoholische drank om mee te mixen (17,5%) en wordt in populariteit gevolgd door vodka (8,3%) en whisky (4,3%). Het mixdrankje Bacardi & Cola dankt zijn succes aan zijn eenvoud en de toegankelijkheid van de ingrediënten. De combinatie van de door houtskool gefilterde, 12 maanden gerijpte Bacardi Superior, veel ijs, een partje limoen en de zuurzoete, frisse cola vormt het verfrissende drankje voor elke gelegenheid. Mixdrankjes hebben een zomers en tropisch imago. Bijna de helft van de Nederlanders (43,9%) associeert mixdrankjes met de zomer en vakantie.

The serve…you deserve

De Bacardi & Cola mag dan een klassieker worden genoemd, dit jaar staat de mixdrank weer volop in de schijnwerpers. Waarom? Omdat uit het onderzoek van Panel Wizard blijkt dat het populaire drankje bij 90% van de Nederlanders niet goed tot zijn recht komt: het wordt gedronken zonder limoen en ijs. Bacardi laat zien hoe je de perfecte Bacardi & Cola drinkt met een paar onmisbare ingrediënten. Op festivals zoals Amsterdam Open Air en Pitch kunnen liefhebbers van de Bacardi & Cola deze zomer terecht in Casa Bacardi voor hun perfect serve. Om alle klanten in Nederland The Serve They Deserve te bieden, krijgt het barpersoneel in ruim tweehonderd horecazaken speciale trainingen.

Over Bacardi

Bacardi Nederland is de grootste importeur en distributeur van premium alcoholhoudende producten in Nederland en een volle dochter van multinational Bacardi Ltd. Bekende merken van Bacardi Nederland zijn onder meer Martini vermouth, Grey Goose vodka, Bombay Sapphire gin, Eristoff vodka en William Lawson’s Whisky. Bacardi Nederland opereert vanuit haar kantoor in Gouda. Zie voor meer informatie: www.bacardi-nederland.nl.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top