dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ballast Nedam en Kuijpers bouwen Sportcampus Zuiderpark
Ballast Nedam en Kuijpers bouwen Sportcampus Zuiderpark

Ballast Nedam en Kuijpers bouwen Sportcampus Zuiderpark

  • Nederland
  • Ballast Nedam en Kuijpers hebben van de gemeente Den Haag en De Haagse Hogeschool de definitieve gunning ontvangen voor de nieuwbouw van de Sportcampus Zuiderpark. Het contract is gegund op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) en de totale waarde van het contract bedraagt circa € 47 miljoen.
  • Ballast Nedam N.V.
  • http://www.ballast-nedam.nl
  • pr@ballast-nedam.nl
  • http://www.ballast-nedam.nl/

De Sportcampus Zuiderpark is een initiatief van de gemeente Den Haag en De Haagse Hogeschool om op de plaats van het oude ADO-stadion in het stadsdeel Escamp een unieke locatie te vestigen voor sport, onderwijs en bewegen.

In aansluiting op de bestaande sportvoorzieningen in het Zuiderpark komt er een nieuw sportcomplex van ruim 30.000 m² bvo, dat voor het grootste deel bestaat uit gemeentelijke sporthallen, de nieuwe huisvesting van de opleidingen HALO en Sportmanagement van De Haagse Hogeschool en een dependance voor de sportopleidingen van het ROC Mondriaan. Het uitgangspunt van het nieuwe complex is om een CO2-neutraal gebouw te realiseren.

Het complex omvat onder meer een topsporthal met een tribunecapaciteit voor circa 3.500 toeschouwers, twee breedtesporthallen, een hal voor beachvolley en beachsoccer, een turnhal, een danszaal, een dojo voor oosterse vechtsporten, gymzalen, collegezalen en project- en onderzoekruimten met alle bijbehorende voorzieningen en faciliteiten. De bouw start in april 2015 en de Sportcampus Zuiderpark zal in augustus 2016 worden opgeleverd.

Ballast Nedam verzorgt het bouwkundige deel en Kuijpers is verantwoordelijk voor de installatietechnische werkzaamheden. Op dit moment werken de beide bedrijven samen aan de renovatie van het hoofdkantoor van a.s.r. en eerder hebben zij ook het nieuwe Stadshuis van Nieuwegein gerealiseerd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top