maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ballast Nedam plaatst 48 iQwoningen® in Barendrecht
Ballast Nedam plaatst 48 iQwoningen® in Barendrecht

Ballast Nedam plaatst 48 iQwoningen® in Barendrecht

  • Nederland
  • Ballast Nedam en Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben een turnkey-overeenkomst gesloten voor de realisatie van 48 iQwoningen® in de wijk Vrouwenpolder-Lagewei in Barendrecht. De gemeente Barendrecht heeft de grond deze week geleverd en maakt het gebied bouw- en woonrijp.
  • Ballast Nedam N.V.
  • http://www.ballast-nedam.nl
  • pr@ballast-nedam.nl
  • http://www.ballast-nedam.nl/

Op basis van haar grondpositie in het gebied heeft Ballast Nedam afspraken gemaakt met de gemeente Barendrecht voor de ontwikkeling en bouw van woningen in deze wijk. De ontwikkeling van 48 huurwoningen in het middensegment sluit zeer goed aan bij de vraag naar woningen in Barendrecht. In een opvolgende fase zal Ballast Nedam ook 26 koopwoningen in de goedkope sector in de wijk ontwikkelen.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance investeert namens haar opdrachtgevers in de 48 iQwoningen®. Daarnaast wordt met dit project voorzien in de vraag naar kwalitatief hoogwaardige woningen in het middeldure huursegment in Barendrecht.

De 48 iQwoningen® worden luxe en zeer compleet uitgevoerd met een prachtige vormgeving van architect VanWilsumVanLoon, die ook in opdracht van de gemeente het stedenbouwkundig plan heeft gemaakt. Door de industriële productie kunnen de woningen zeer snel worden opgeleverd, in mei 2015 is het project geheel woonklaar. Per dag worden twee iQwoningen® geplaatst, die zes weken later helemaal zijn afgewerkt.

De sterke groei van Barendrecht komt ten einde met de realisatie van de wijk Vrouwenpolder-Lagewei. De wijk ligt, ten zuiden van de historische Middeldijk en grenst aan de groene Zuidpolder en het recreatielandschap langs de Oude Maas. Middenin in de wijk ligt een aantrekkelijk park, waardoor een provinciaal fietspad voert.

De iQwoning® is een innovatief woonconcept van Ballast Nedam, ontwikkeld vanuit de behoefte van de klant waarbij de bewoner centraal staat. Het is een woning met de eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning. De woning wordt voor 85 procent in de fabriek vervaardigd en dat levert aantrekkelijke voordelen op: constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De iQwoning® voldoet ruimschoots aan de nieuwe EPC-norm en leent zich ook voor heel kleinschalige (her)ontwikkeling. www.iqwoning.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top