vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ballast Nedam: Sluiting Omnia Plaatvloer B.V. in Coevorden
Ballast Nedam: Sluiting Omnia Plaatvloer B.V. in Coevorden

Ballast Nedam: Sluiting Omnia Plaatvloer B.V. in Coevorden

  • Nederland
  • Ballast Nedam heeft besloten Omnia Plaatvloer B.V. in Coevorden te sluiten. De sluiting is ingegeven door voortdurende verliezen en ontbreken van perspectief op termijn. Dit is veroorzaakt door de sterke daling van het bouwvolume en een forse productie overcapaciteit in de markt van de prefab betonvloeren. Omnia produceert en levert breedplaatvloeren voor de woning- en utiliteitsbouw. Met deze bedrijfssluiting vervallen in totaal 67 arbeidsplaatsen, waarvan 7 medewerkers werkzaam bij het 100% dochterbedrijf JK Engineering B.V. Dit dochterbedrijf is met technisch ontwerp van vloerconstructies en advies uitsluitend werkzaam voor Omnia Plaatvloer B.V.
  • Ballast Nedam N.V.
  • http://www.ballast-nedam.nl
  • pr@ballast-nedam.nl
  • http://www.ballast-nedam.nl/

Vanaf medio juni zal de productie definitief worden stopgezet. Om levering van orders voor de klanten zeker te stellen, heeft Ballast Nedam de portefeuille ondergebracht bij het bedrijf Betonson, onderdeel van de Van Nieuwpoort Groep en actief als leverancier op de markt van prefab betonvloeren.

De Centrale Ondernemingsraad heeft inmiddels geadviseerd en de betrokken vakbonden zijn geïnformeerd. De medewerkers worden deze ochtend van de sluiting op de hoogte gebracht. Voor de medewerkers van Omnia en JK Engineering is het lopende sociaal plan van Ballast Nedam van toepassing. Er is een mobiliteitscentrum ingericht om hen zoveel mogelijk van werk naar werk te begeleiden.

Omnia is in 1973 opgericht en maakt sinds 2002 deel uit van Ballast Nedam, als een zelfstandige, decentrale businessunit.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top