donderdag, oktober 28, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ballast Nedam wint contract onderwater inspecties en onderhoud
Ballast Nedam wint contract onderwater inspecties en onderhoud

Ballast Nedam wint contract onderwater inspecties en onderhoud

  • Nederland
  • Ballast Nedam heeft de opdracht gekregen voor onderwater inspecties en onderhoud van het Offshore Windpark Butendiek van OWP Butendiek GmbH & Co KG, een dochteronderneming van de Duitse ontwikkelaar en windpark exploitant wpd AG.
  • Ballast Nedam N.V.
  • http://www.ballast-nedam.nl
  • pr@ballast-nedam.nl
  • http://www.ballast-nedam.nl/

Het contract gaat in op 1 januari 2015 en heeft een initiële looptijd van 5 jaar. Het contract omvat de onderwater inspecties en het onderhoud van de funderingen van de windturbines, het offshore transformatorstation en de kabels. De offshore activiteiten zullen worden uitgevoerd vanuit de haven van Havneby op het Deense eiland Rømø. De inspectiewerkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Opstellen van een onderhoudsplan ter goedkeuring van de Duitse Federale Maritieme en Hydrografische Dienst BSH (Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie);
  • Interne inspecties in de funderingen;
  • Externe inspecties van de funderingen onder water, met behulp van onbemande ROV apparatuur;
  • Bodemdieptemetingen van erosiebescherming en kabelroutes.

Butendiek is een offshore windpark in het Duitse deel van de Noordzee, op ongeveer 32 km ten westen van het eiland Sylt. De waterdiepte op de locatie van Butendiek ligt tussen de 17 en 22 meter. wpd zal 80 windturbines en een offshore transformatorstation met een totaal vermogen van 288 MW exploiteren in het projectgebied. Ballast Nedam heeft voor dit park de funderingen ontworpen, geleverd en geïnstalleerd. De laatste fundering is afgelopen maand geïnstalleerd.

Dit contract voor de funderingen en kabels van Offshore Windpark Butendiek is het eerste inspectie- en onderhoudscontract dat Ballast Nedam buiten Nederland heeft aangenomen. Ballast Nedam heeft inspectie en onderhoudsdiensten voor funderingen van de Nederlandse offshore windparken Egmond aan Zee geleverd van 2007 tot 2012 en Prinses Amaliawindpark sinds 2009. Het contract voor Prinses Amaliawindpark eindigt eind 2014. Eneco houdt momenteel een tender voor inspectie en onderhoud aan Prinses Amaliawindpark en Eneco Luchterduinen. De nieuwe contracten zullen per 1 januari 2015 effectief zijn.

Inclusief het nieuwe contract, omvat de offshore inspectie- en onderhoudsportefeuille van Ballast Nedam de funderingen van 140 windturbines en bijbehorende infrastructuur met een gezamenlijk vermogen van 408 MW.

Daarnaast heeft Siemens Ballast Nedam aangewezen als voorkeurspartij voor inspecties en onderhoud van de funderingen en kabels van het windmolenpark Westermeerwind, dat eind 2015 stroom zal gaan leveren.

In de offshore windmarkt levert Ballast Nedam kosteneffectieve oplossingen en diensten voor de funderingen van offshore windprojecten van het ontwerp van funderingen tot aan de inspectie en het onderhoud. Met condition based monitoring bieden we inzicht in de conditie en de veroudering van de constructie, waardoor maximale beschikbaarheid gerealiseerd kan worden gedurende de resterende levensduur tegen geoptimaliseerde operationele kosten.

Via de business unit Beheer, actief op de werkgebieden huisvesting, mobiliteit en energie, geeft Ballast Nedam invulling aan zijn betrokkenheid bij alle fasen van een project om blijvende kwaliteit te realiseren tegen de laagst mogelijke levenscycluskosten voor zijn opdrachtgevers.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top