dinsdag, november 12, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ballast Nedam wint vernieuwbouw Thialf
Ballast Nedam wint vernieuwbouw Thialf

Ballast Nedam wint vernieuwbouw Thialf

  • Nederland
  • Ballast Nedam heeft de vernieuwbouw van het Thialf-stadion in Heerenveen definitief gegund gekregen. De totale contractwaarde bedraagt ruim 38 miljoen euro. De gunning kon definitief worden gemaakt nadat de rechter eerder deze week in kort geding oordeelde dat de aanbestedingsprocedure zorgvuldig is verlopen.
  • Ballast Nedam N.V.
  • http://www.ballast-nedam.nl
  • pr@ballast-nedam.nl
  • http://www.ballast-nedam.nl/

Bernard Sinnema, projectdirecteur van Ballast Nedam: ‘We zijn heel trots op de hoge waardering voor de visie die we op de ambities van Thialf hebben ontwikkeld. Thialf is onlosmakelijk verbonden met schaatsen én met Friesland en wij gaan er alles aan doen om eraan bij te dragen dat die unieke positie voor de komende tientallen jaren behouden blijft. Dat staat centraal in de ontwikkeling en in de uitvoering van ons plan.’

De belangrijkste onderdelen in het plan van Ballast Nedam zijn:

  • Realisatie van een nieuwe schaatsbaan, inclusief de vernieuwing van alle installaties in de hal;
  • Realisatie van topsporttrainingsfaciliteiten in de bestaande hal;
  • Alle ruimtes hebben zicht op de ijsbaan, waardoor de topsport nog meer centraal staat.

Het gepresenteerde plan voor de vernieuwbouw van de schaatstempel is tot stand gekomen in samenwerking met ZJA Zwarts & Jansma Architecten en Warmtebouw. Ook Croon Elektrotechniek is bij het project betrokken. In de komende periode zal het plan verder worden uitgewerkt en zal duidelijk worden welke lokale Friese bedrijven een bijdrage aan de vernieuwbouw van Thialf zullen leveren.

Ballast Nedam start met de bouwwerkzaamheden na de afsluiting van het volgende winterseizoen en zal het complex medio 2016 opleveren. Tijdens de vernieuwbouw blijft de schaatsbaan in het winterseizoen in gebruik.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top