vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BAM bouwt brandstofsteiger in Sierra Leone
BAM bouwt brandstofsteiger in Sierra Leone

BAM bouwt brandstofsteiger in Sierra Leone

  • Internationale
  • BAM International heeft met de Zuid-Afrikaanse partner Stefanutti Stocks opdracht verworven voor ontwerp en bouw van een brandstofsteiger bij de olieterminal van Kissy, gesitueerd aan de oostzijde van Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. De joint venture zal dit project voor PetroJetty Ltd in ongeveer een jaar tot stand brengen.
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/bam-bouwt-brandstofsteiger-in-sierra-leone?vnc=Dl3oyJN5Mi8IsR8MzFNNCAV1pO_eWRaleWCtmdxMwzQ&vnp=0

De nieuwe brandstofsteiger bestaat uit een 240 meter lange staalconstructie, steunend op stalen funderingspalen, alsmede een betonnen overslagplatform van 12 bij 25 meter, afmeerpalen (vier ‘mooring dolphins’ en twee ‘breasting dolphins’) en stootblokken. Voor de bovenbouw zal zusteronderneming BAM Leidingen & Industrie een slangentoren (‘hose tower’), het brandblus- en leidingsysteem en de elektrotechnische installaties ontwerpen en realiseren.

PetroJetty is de lokale vestiging van Oryx Energies, de energiedivisie van investeringsgroep AOG. De nieuwe steiger is van grote betekenis voor de import en export van Sierra Leone en biedt een moderne basis voor verscheping van ethanol.

BAM en Stefanutti Stocks hebben onlangs twee andere projecten in Sierra Leone afgerond. Als onderdeel van de in gang gezette modernisering van de overslagfaciliteiten van African Minerals Ltd voor ijzererts heeft de joint venture een nieuwe steiger gebouwd en tevens een steiger gerenoveerd en uitgebreid in Pepel, in de buurt van Freetown. Daarnaast heeft de bouwcombinatie een reeks van navigatiehulpmiddelen geplaatst langs de rivier Sierra Leone om scheepsbewegingen te vergemakkelijken, zowel overdag als ’s nachts.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top