dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BAM Civiel bv: Eerste buis tunnel Hondsrugweg uitgegraven
BAM Civiel bv: Eerste buis tunnel Hondsrugweg uitgegraven

BAM Civiel bv: Eerste buis tunnel Hondsrugweg uitgegraven

  • Nederland
  • Eerste buis tunnel Hondsrugweg uitgegraven Vanochtend hebben wethouder Bouke Durk Wilms van de gemeente Emmen en directeur Jan van der Meer van BAM Civiel Noordoost het laatste stukje grond uit de westbuis van de Tunnel Hondsrugweg gegraven.
  • tunnel-hondsrugweg-emmen-74-1391150075188022385
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/eerste-buis-tunnel-hondsrugweg-uitgegraven

Dit is de tunnelbuis voor de rijbaan vanaf het gemeentehuis richting woon- en zorgcentrum Holdert. Volgens de planning gaat deze buis in juni van dit jaar open voor verkeer in twee rijrichtingen. Wethouder Wilms: ‘Ik heb zojuist de eerste stappen in de tunnel gezet. Het wordt een bijzondere tunnel waar we als inwoners van Emmen vanaf eind 2014 trots op kunnen zijn! Met de aanleg van deze tunnel maken we weer een enorme stap richting een beter bereikbaar Emmen.’

Nu de westbuis is uitgegraven is de volgende stap om het riool in de buis aan te leggen. Daarna legt BAM aan de noordzijde het eerste deel van de betonvloer aan. Op deze betonvloer wordt uiteindelijk asfalt aangebracht.

Oostbuis

Ook een deel van de oostbuis heeft inmiddels een betonnen dak en is deels ontgraven. Dit is de buis vanaf woon- en zorgcentrum Holdert richting het gemeentehuis. Begin april is de gehele oostbuis voorzien van een dak en wordt beton gestort. In maart wordt het resterende deel van de oostbuis ontgraven.

Centrumvernieuwing Emmen

Het levendige centrumplein verbindt in de toekomst de oost- en westkant van het centrum met elkaar. Om die verbinding mogelijk te maken wordt een deel van de Hondsrugweg een 235 meter lange tunnel. Vanaf eind 2014 is de tunnel voor iedereen te gebruiken. Het project tunnel Hondsrugweg is onderdeel van Centrumvernieuwing Emmen. Met Centrumvernieuwing werken we toe naar één uitnodigend en goed bereikbaar centrum. Meer achtergrondinformatie over het project tunnel Hondsrugweg is te vinden op www.emmen.nl/centrumvernieuwing.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top