vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BAM herstelt historische stadspoorten in Valkenburg
BAM herstelt historische stadspoorten in Valkenburg

BAM herstelt historische stadspoorten in Valkenburg

  • Nederland
  • Schakel & Schrale (de restauratiespecialist van BAM Utiliteitsbouw) heeft van de gemeente Valkenburg aan de Geul opdracht verworven voor de reconstructie van de Geulpoort en restauratie en reconstructie van de Grendelpoort. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van € 2,4 miljoen. De werkzaamheden zijn deze maand gestart en worden naar verwachting eind dit jaar voltooid.
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/bam-herstelt-historische-stadspoorten-in-valkenburg

De Grendelpoort van Valkenburg stamt uit het begin van de veertiende eeuw en is nog maar deels intact. De laatste grote restauratie vond plaats in 1929. De mergelblokken van slechte kwaliteit van de Grendelpoort zullen worden vervangen door nieuwe. Tevens wordt de poort, door toevoeging van een verdieping, in authentieke staat teruggebracht. De Geulpoort werd in 1782 afgebroken. Schakel & Schrale zal de middeleeuwse stadspoort op historisch verantwoorde wijze geheel reconstrueren.

In beide gebouwen komt een stalen trap die naar de toren leidt. De torenspitsen worden op de grond geconstrueerd, zodat het publiek het werk van dichtbij kan volgen. Vervolgens worden de spitsen met een mobiele kraan op de opgemetselde torens geplaatst.

Met de herbouw van de stadspoorten wil de gemeente Valkenburg aan de Geul het historische centrum van de vestingstad in oude luister herstellen.

Vorig jaar heeft Schakel & Schrale in de tuinen van het Valkenburgse kasteel Genhoes de reconstructie van een ijskelder, tuinpaviljoen en fontein verzorgd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top