maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BAM: Leiden krijgt unieke internationale biotech-trainingsfaciliteit
BAM: Leiden krijgt unieke internationale biotech-trainingsfaciliteit

BAM: Leiden krijgt unieke internationale biotech-trainingsfaciliteit

  • Nederland
  • BAM Utiliteitsbouw heeft de opdracht verworven voor het ontwerp en de bouw van de Biotech Training Facility op Leiden Bio Science Park. Gisteren is het design-and-build contract ondertekend. De contractsom bedraagt circa € 5 miljoen. De Biotech Training Facility wordt een unieke internationale GMP-trainingsfaciliteit voor werknemers in de (bio-)farmaceutische industrie. Hiermee speelt Leiden in op het tekort aan gekwalificeerd personeel in de sector.
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/leiden-krijgt-unieke-internationale-biotech-trainingsfaciliteit

Bedrijven in de life sciences sector hebben grote moeite bij het vinden van goed opgeleid personeel. Dit tekort zal naar verwachting de komende jaren alleen maar groeien als de vele innovaties in de research pijplijn in productie gaan.

In de Biotech Training Facility worden werknemers en studenten getraind in het werken met state-of-the-art apparatuur onder GMP-condities. GMP (Good Manufacturing Practice) is het strenge regime, waaronder productie van geneesmiddelen plaatsvindt om te voldoen aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen.

Belangrijke aanwinst

Wereldwijd bestaan slechts vijf tot tien vergelijkbare faciliteiten voor de (bio-)farmaceutische industrie. Daarmee is de Biotech Training Facility voor Leiden Bio Science Park, de stad Leiden, en de sector een belangrijke aanwinst. Burgemeester Henri Lenferink: ‘Met deze faciliteit op het Bio Science Park laten we niet alleen zien dat Leiden voorop loopt als innovatiestad, maar ook dat we regionaal samen optrekken in het opleiden en vasthouden van kenniswerkers. Zo maken we de Leidse regio nog aantrekkelijker voor bedrijven, werknemers en studenten.’

Eerste trainingen

BAM zal het ontwerp de komende maanden uitwerken. De bouw start dit najaar en duurt tot medio 2015. Naar verwachting worden de eerste trainingen in september 2015 verzorgd. De faciliteit biedt diverse mogelijkheden, zoals up-to-date (bij)scholing van werknemers van (inter)nationale life sciences bedrijven en studenten in het life sciences onderwijs. Bovendien is de Biotech Training Facility geschikt als test- en demonstratielocatie voor de nieuwste apparatuur.

Nauwe samenwerking

De Biotech Training Facility is een initiatief van de Leiden Bio Science Park foundation. De BTF wordt mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en met steun van de gemeente Leiden, de Universiteit Leiden, de ABN AMRO bank en diverse bedrijven ontwikkeld.

BAM Utiliteitsbouw realiseert het project in nauwe samenwerking met BAM Techniek en Interflow (een dochteronderneming van BAM Techniek, gespecialiseerd in cleanrooms), ondersteund door Smit Westerman (constructeur) en Valstar Simonis (installatieadviseur).

Van binnen naar buiten

De Biotech Training Facility is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten te Rotterdam. Het ontwerp is tot stand gekomen door van binnen naar buiten te kijken. De processen in de cleanrooms zijn verwerkt in de plattegronden en daarna is de schil om het gebouw ontworpen. Daaraan ontleent het gebouw een logische, functionele indeling. Door de heldere gevel is van buiten te zien waar de processen zich binnen afspelen.

De Biotech Training Facility telt drie verdiepingen en heeft een totale vloeroppervlakte van circa 2.400 m2. Op de begane grond zijn kantoren en laboratoria gesitueerd. De eerste verdieping is ingericht met cleanrooms. Op de tweede verdieping bevindt zich de installatietechnische ruimte, die tevens ruimte biedt voor instructiedoeleinden. Het gebouw biedt plek aan ongeveer 60 studenten en medewerkers.

Over Leiden Bio Science Park

Leiden Bio Science Park is het grootste life sciences and health cluster in Nederland. In haar dertigjarige bestaan is het park uitgegroeid tot een internationaal top cluster met ongeveer 90 life sciences bedrijven, vooraanstaande onderzoeksinstellingen en opleidingen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top