vrijdag, november 15, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BAM: Natuurgebieden aan N261 worden verbonden
BAM: Natuurgebieden aan N261 worden verbonden

BAM: Natuurgebieden aan N261 worden verbonden

  • Nederland
  • De bouw van de natuurbrug over de N261 is gestart. De brug komt tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel en verbindt de natuurgebieden Loonse en Drunense Duinen (4.000 ha.) met Landgoed Huis ter Heide (1.000 ha.).
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/natuurgebieden-aan-n261-worden-verbonden?vnc=1517d6c6239a1289466acacd96382d20&vnp=2

De natuurbrug is naar verwachting in het voorjaar van 2015 gereed en wordt vervolgens ingericht in samenwerking met Natuurmonumenten. De werkzaamheden aan de natuurbrug in Loon op Zand maken deel uit van het project ‘Ombouw N261’ dat in opdracht van Provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd door BAM N261 Non Stop.

Vleermuiskelder

De natuurbrug nabij De Efteling wordt uitgerust met een vleermuiskelder. Verder wordt de natuurbrug zodanig ingericht dat aan de specifieke eisen van diverse diersoorten wordt tegemoet gekomen. Er komt een speciale plas-dras zone voor amfibieën en reptielen, een stobbenril met veel dood hout voor reptielen en een grondwal met struweelvegetatie en enkele bomen. Die geeft beschutting aan grote en kleine zoogdieren zoals reeën, vossen en dassen. Ook vlinders zullen de natuurbrug goed kunnen gebruiken.

Natuurmonumenten

Om dieren te verleiden van de natuurbrug gebruik te maken, is een juiste inrichting van de brug heel belangrijk. De natuurbrug krijgt een inrichting die aansluit op gebiedsgronden van de Loonse en Drunense Duinen en Landgoed Huis ter Heide. Natuurmonumenten adviseert hierover. Zo dient het aanloopgebied naar de natuurbrug geleidelijk en rustig te zijn, zodat de dieren daar niet door wandelaars worden verjaagd. Om die reden is daar een paar jaar geleden een geplande wandelroute ook verlegd.

Informatiecentrum

Voor het bouwproject is een informatiecentrum ingericht. Hier wordt speciale aandacht besteed aan het thema natuur en duurzaamheid. De provincie en Natuurmonumenten laten er zien hoe een natuurbrug wordt gebouwd, wat het doel ervan is, welke dieren er in de omgeving leven. Er is ook een speciale website over het project: www.N261NonStop.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top