vrijdag, november 15, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BAM: Nieuwe PGO-contracten afgesloten
BAM: Nieuwe PGO-contracten afgesloten

BAM: Nieuwe PGO-contracten afgesloten

  • Nederland
  • Spooraannemers ASSET Rail, Strukton Rail, BAM Rail en VolkerRail en spoorbeheerder ProRail hebben voor vier onderhoudsgebieden contracten gesloten volgens de methode PrestatieGericht Onderhoud. Hiermee wordt verder invulling gegeven aan het met de aannemers gesloten convenant uit 2013.
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/nieuwe-pgo-contracten-afgesloten?vnc=1517d6c6239a1289466acacd96382d20&vnp=1

Het onderhoud op basis van de nieuwe contracten gaat van start in de contractgebieden ‘Gelre2’ met ASSET Rail, contractgebied ‘Wadden’ met Strukton Rail, contractgebied Den Haag met BAM Rail en contractgebied Twente met VolkerRail.

De contracten wijken af van eerdere PGO-contracten en zijn voornamelijk gericht op preventie en kwaliteitsverbetering. Enerzijds kennen de contracten strenge regels voor bijvoorbeeld storingshersteltijd, het aantal storingen en veiligheidswaarden. Anderzijds stimuleren de contracten een kwaliteitscirkel van voortdurend leren en verbeteren. Dit zal uiteindelijk leiden tot een continu verbeterproces met als resultaat een robuuster spoor voor de gebruikers. Belangrijke wijziging is bovendien dat de contracten nu een looptijd kennen van tien jaar, waar dat eerder vijf jaar was. Gedachte hierachter is dat het de aannemers stimuleert en mogelijk maakt meer langetermijn-investeringen te doen, zoals in opleiding van personeel en infrastructuur. In de komende periode wordt de contractvorm verder doorontwikkeld. ProRail zal gedurende de looptijd van de contracten continu toetsen op de kwaliteit van het spoor.

Sinds 2008 wordt, net als in andere sectoren, ook bij spoorbeheer gewerkt met contracten op basis van PrestatieGerichtOnderhoud (PGO). Het onderhoud in elf contractgebieden wordt nu volgens deze methode vormgegeven. Tot 2018 worden de resterende gebieden aanbesteed.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top