dinsdag, juni 22, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BAM verwerft opdracht voor Zwitserse spoortunnel
BAM verwerft opdracht voor Zwitserse spoortunnel

BAM verwerft opdracht voor Zwitserse spoortunnel

  • Europa
  • Wayss & Freytag Ingenieurbau, de Duitse tunnelspecialist van Koninklijke BAM Groep nv, heeft in combinatie met de Zwitserse bouwonderneming Marti opdracht verworven voor de aanleg van de 2,6 kilometer lange Eppenbergtunnel in Zwitserland. Het aandeel van Wayss & Freytag Ingenieurbau bedraagt ruim € 35 miljoen. De tweebaans spoortunnel vormt een belangrijk onderdeel van de spoorverbinding Olten-Aarau, die momenteel door de Zwitserse overheid en de Zwitserse spoorwegmaatschappij SBB wordt verbreed naar vier sporen. Dit traject bevindt zich halverwege Basel en Zürich.
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl

De Eppenbergtunnel wordt aangelegd met behulp van een mix-schild tunnelboormachine, die geschikt is voor toepassing in wisselende bodemomstandigheden. De tunnelboormachine heeft een buitendiameter van circa 12,80 meter.

Het project omvat tevens de bouw van drie vlucht- en reddingstunnels, schachten met technische ruimtes en vijf nissen voor technische installaties. De bouwcombinatie zal de tunnel naar verwachting in augustus 2019 opleveren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top