maandag, augustus 3, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BAM: Vijf teams door naar finale van Sustainability Challenge op NSC
BAM: Vijf teams door naar finale van Sustainability Challenge op NSC

BAM: Vijf teams door naar finale van Sustainability Challenge op NSC

  • Nederland
  • De vijf winnende teams bij de ingang van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. De vijf finalisten van de Sustainability Challenge 2013 zijn bekend. In het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam bepaalden Unilever, PostNL Pakketten, Koninklijke BAM Groep, Vitens en Alliander vrijdagavond welke vijf oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken die ons allen raken naar de finale van de toonaangevende competitie gaan.
  • Sustainability-Challenge-op-NSC-2
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/vijf-teams-door-naar-finale-van-sustainability-challenge-op-nsc

Voor Alliander bedacht team Glocal een manier om zonnestroom van boeren zo efficient mogelijk aan het elektriciteitsnet terug te leveren. Team Fris! bedacht voor Vitens een manier om het kraanwater te beschermen tegen vervuiling door schaliegasboringen.

Voor BAM werd door team Sustainabuild een duurzame manier van aanbesteden in de bouwwereld bedacht, terwijl team De Groene Weg voor PostNL een manier verzon om de postbelevering in de binnenstad radicaal te verduurzamen. Voor Unilever bedacht team 4 Seasons een manier om producten met duurzaam geteelde groenten onderscheidend te maken voor consumenten.

De vijf bedrijven gaan met hun finalisten op 21 november onderling de strijd aan op het Nationaal Sustainability Congres in Rotterdam. Het winnende team krijgt een Fairphone en mag het idee bij het management van het bedrijf presenteren. Wie weet zien we één of meerdere oplossingen binnenkort terug in de praktijk.

Honderd studenten en recent afgestudeerden met kennis van duurzaamheid werkten de afgelopen weken aan concrete en uitvoerbare oplossingen voor vijf duurzaamheidsvraagstukken. Elk vraagstuk is verbonden aan een thema zoals energie, water, logistiek, bouw en consumentenproducten.

Op 4 oktober begon de challenge met een kickoff op het hoofdkantoor van Alliander. Op 18 oktober verzamelden alle teams zich op het expertiselab van de Universiteit Utrecht om hun idee met elf experts van Het Groene Brein en PUM te bespreken.

De challenge wordt georganiseerd door SustainableMotion en partner NCDO. SustainableMotion is een jong bedrijf opgericht door Cees Dekker en Vincent van Velzen, twee voormalige duurzaamheidstudenten. SustainableMotion slaat de brug tussen studenten met kennis van duurzaamheid en het bedrijfsleven. De Sustainability Challenge richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor vraagstukken die ook daadwerkelijk uitvoerbaar zijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top