donderdag, mei 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BAM voltooit in Abu Dhabi ultrasnel stadion overeenkomstig FIFA-standaards
BAM voltooit in Abu Dhabi ultrasnel stadion overeenkomstig FIFA-standaards

BAM voltooit in Abu Dhabi ultrasnel stadion overeenkomstig FIFA-standaards

  • Internationale
  • BAM International, de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep actief is buiten Europa, heeft in Al Ain, Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten), het Hazza Bin Zayed Stadion voltooid na een uiterst snel bouwtraject van zestien maanden. Het stadion, dat voldoet aan de FIFA-normen, heeft een oppervlakte van 45.000 vierkante meter en telt 25.000 zitplaatsen. Het project omvatte tevens de bouw van een sporthal, commerciële ruimten en uitgebreide terreininrichting.
  • 2014-01-28_facade_lights_hazza_bin_zayed_stadium_img_1889-74-13909039851350354317
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/bam-voltooit-in-abu-dhabi-ultrasnel-stadion-overeenkomstig-fifa-standaards

De officiële opening van Hazza Bin Zayed Stadium en het sportcentrum vond plaats op 24 januari 2014 en werd gemarkeerd door een driedaags festival, waarbij gezinnen konden deelnemen aan diverse sport- en spelactiviteiten. Duizenden fans en gezinnen woonden het evenement bij. Het Hazza Bin Zayed Stadion geldt als een van meest prestigieuze nieuwe stadions in het Midden-Oosten en is de thuisbasis van voetbalclub Al Ain FC.

Het Hazza Bin Zayed Stadion kent diverse architectonische en technologische hoogstandjes, zoals een gevel met vezelversterkt membraam, waarvan de elementen zijn gebaseerd op de bast van een palmboom. Deze elementen kunnen met LED’s in vijftien verschillende kleuren worden aangelicht. Het op palmbladeren geïnspireerde dak biedt zowel spelers als fans verkoeling, zelfs op warme dagen tijdens de zomermaanden. Het ontwerp van het dak maakt het mogelijk om na 17.00 uur wedstrijden in de schaduw te spelen.

BAM International is medio 2012 gestart met het project. De uitvoering verliep in alle fasen volgens schema. Opdrachtgever is AAFAQ Holding en de raadgevend ingenieur is EC Harris. BAM International heeft het stadionproject gerealiseerd in nauwe samenwerking met zusterondernemingen BAM Sports, gespecialiseerd in de bouw van stadions, en BAM Contractors, de Ierse werkmaatschappij van BAM.

BAM International heeft hiermee een uitstekend stadion-referentieproject voltooid met het oog op de wereldkampioenschappen in 2022 in Qatar.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top