dinsdag, juni 2, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BAM voltooit nieuwe haven in Aqaba, Jordanië
BAM voltooit nieuwe haven in Aqaba, Jordanië

BAM voltooit nieuwe haven in Aqaba, Jordanië

  • Internationale
  • BAM International – de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep, die actief is buiten Europa – heeft de bouw voltooid van een nieuwe haven in Aqaba, Jordanië, voor Aqaba Development Corporation (ADC). Hiermee is – in lijn met het economisch masterplan van het land – een tweede haven tot stand gekomen.
  • Koninklijke BAM Groep nv
  • http://www.bam.nl
  • info@bam.nl
  • http://www.bam.nl/pers/persberichten/bam-voltooit-nieuwe-haven-in-aqaba-jordanie?vnc=dlItvqyVzQ8FygH2NRSn0iUJTbsQOkiu8IewNqzQMhk&vnp=0

Samen met de Jordaanse joint-venturepartner MAG was BAM verantwoordelijk voor ontwerp en bouw van vier afmeerkades (totaal circa achthonderd meter kademuur), oeverbescherming, een golfbreker, afmeerpontons en een scheepshelling. Het contract met een waarde van €65 miljoen omvatte tevens landaanwinning en baggerwerkzaamheden (800.000 m3), alsmede de bouw van twee waterinlaatpijpleidingen en een wateruitlaat.

BAM leverde vorig jaar de containerterminal voor ADC en APMT op en werkt momenteel aan de bouw van de Aqaba New Liquefied Natural Gas (LNG) terminal, achttien kilometer ten zuiden van Aqaba, die in de eerste helft van 2015 zal worden opgeleverd aan ADC. De LNG-terminal maakt deel uit van de plannen van ADC voor Aqaba ‘s Energy Ports. In opdracht van de Jordaanse overheid ontwikkelt ADC de brandstofoverslagfaciliteiten om de energieproductie te garanderen door een constante toevoer van brandstoffen, zoals olie, LNG en LPG.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top