zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Banken staan weer open voor vastgoed beleggingen
Banken staan weer open voor vastgoed beleggingen

Banken staan weer open voor vastgoed beleggingen

  • Nederland
  • Daar waar banken een paar jaar geleden nog de poorten volledig sluiten voor vastgoed investeerders is dat anno 2015 al lang niet meer zo. Door de stijgende prijzen van woningen over de hele wereld wordt het steeds weer aantrekkelijker om geld te leven aan beleggers in vastgoed.
  • Noordenwind Vastgoed
  • www.noordenwindvastgoed.nl
  • info@noordenwindvastgoed.nl

Daar waar banken een paar jaar geleden nog de poorten volledig sluiten voor vastgoed investeerders is dat anno 2015 al lang niet meer zo. Door de stijgende prijzen van woningen over de hele wereld wordt het steeds weer aantrekkelijker om geld te leven aan beleggers in vastgoed. Accountants- en adviesbureau KPMG heeft een onderzoek uitgevoerd onder meer dan negentig instellingen om deze cijfers te achterhalen.

De vastgoedmarkt hersteld
In het begin van 2008 brak de economische crisis uit en dat was ook een flinke klap voor de vastgoedwereld, investeerders in vastgoed konden hun geld zien verdampen. Gelukkig was er de laatste jaren al weer wat meer stabiliteit merkbaar, in het begin van 2015 werd er voor het eerst aangekondigd dat internationaal vastgoed weer in de lift zit, door deze berichten zijn banken ook meer bereid om geld in vastgoed te steken.

De banken in Spanje, Italië, de UK en Duitsland nemen het voortouw en investeren alweer volop in nationaal en internationaal vastgoed. Uit het onderzoek van KPMG bleek dat de helft van de ondervraagde banken meer interesse heeft in vastgoed dan het jaar ervoor. Ook in Nederland zijn er weer positieve signalen, al vallen de cijfers nog een beetje tegen.

Toch voorzichtig met leningen
Ook in Nederland hebben de banken nog last van minder goede vastgoed beleggingen die in het verleden zijn gedaan. Het is echter wel merkbaar dat banken in Nederland nog altijd erg voorzichtig zijn met vastgoedleningen, hier gelden dan ook de meest strenge voorwaarden voor om problematische leningen te voorkomen.

Dit soort leningen komen echter nog wel voor in de minder gefortuneerde landen zoals Cyprus en Kroatië bijvoorbeeld. De banken in deze landen geven in het onderzoek aan dat meer dan de helft van de investeringen niet rendabel genoeg zijn! In Duitsland, de UK en Nederland is het aantal problematische lening minimaal met circa vijf procent.

Noordenwind Vastgoed

Stichting Obligatiebeheer Noordenwind

Utrechtseweg 115
6862 AE Oosterbeek

Stichting Obligatiebeheer Noordenwind
KvK: 63117746

 

Over Spasimo

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top