maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banken starten met uitrol van contactloos betalen
Banken starten met uitrol van contactloos betalen

Banken starten met uitrol van contactloos betalen

  • Nederland
  • Vanaf September is het mogelijk om via de Smartphone te betalen. In Leiden zijn de 3 grootste banken gestart met de uitrol van betalen via de NFC technologie
  • Contactloos-betalen-leiden-300x169
  • Paqar
  • http://www.paqar.nl
  • remcoverhaar@paqar.nl

Contactloos betalen is een feit! Waar we eerder al een bericht plaatsten dat de banken in samenwerking met Mastercard en KPN in de zomer van 2013 zouden starten met een pilot is het vanaf september mogelijk om in Leiden contactloos te betalen via smartphone of speciale bankpas.

Begin september is een pilot gestart waarin 1000 deelnemers in ruim 100 winkels in het centrum van Leiden de mogelijkheid krijgen om te betalen via hun Smartphone.

Tegelijkertijd rollen zowel de ING als ABNAmro nieuwe pinpassen uit die ook geschikt zijn voor de NFC contactloze betalingen. In omgeving Leiden doen 1400 ING-klanten mee aan de test, en maar liefst 60.000 ABNAmro-klanten. Rabobank zal nog geen nieuwe passen uitbrengen omdat bijna iedereen op dit moment in het bezit is van een smartphone.

Heel Nederland volgt in 2014

De pilot duurt drie maanden, maar is eigenlijk al een softlaunch. De banken zijn al overtuigd en na Leiden zal dus de rest van Nederland volgen. Alleen als heel Leiden zoiets heeft van: daar beginnen we niet aan dan zullen we de uitrol heroverwegen”, aldus Gijs Schreuders directeur Betalen Particulieren van ABN AMRO.

Eind dit jaar 3 miljoen NFC-passen

Het vertrouwen in het project blijkt ook door de uitrol van NFC passen bij de verschillende banken. ING is al sinds juni bezig met de uitrol van de NFC-passen. Naar verwachting zullen aan het einde van dit jaar zo’n 3 miljoen ING-klanten een NFC-pas hebben.

ABNAmro start de uitrol van de NFC-passen vanaf november door natuurlijke vervanging. Klanten die per se geen NFC willen, kunnen een ouderwetse pas aanvragen, meldt de woordvoerster.

Net zo veilig en betrouwbaar als pinnen

Contactloos betalen via NFC kent vele voordelen. Betalen gaat sneller is net zo veilig als pinnen en efficienter en veiliger dan cash.

Voor transacties tot 25 euro is geen pincode nodig. In totaal kan er tot 50 euro worden geshopt. Dat is niet per dag, maar cumulatief. Is het limiet van 50 euro bereikt, dan kan deze door de pincode weer opnieuw worden ingesteld.

Het nieuwe chippen?

Contactloos betalen is allang niet nieuw meer. Inmiddels zijn wereldwijd 56 landen actief met contactloos betalen. Een logo voor het contactloos betalen is er inmiddels, alleen een pakkende korte Nederlandse term ontbreekt nog.

Wilt u meer weten neem contact met ons op via info@paqar.nl of +31 (0)20 363 02 33.

Meer informatie: www.paqar.nl

Over Paqar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top