maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Bankenautoriteit: mijd handel virtuele valuta
Bankenautoriteit: mijd handel virtuele valuta

Bankenautoriteit: mijd handel virtuele valuta

  • Europa
  • Banken in de Europese Unie doen er verstandig aan virtuele valuta's zoals de bitcoin te mijden totdat duidelijke afspraken zijn gemaakt om misbruik te voorkomen. Dat stelt de Europese Bank Autoriteit (EBA) vrijdag. De toezichthouder roept de Europese Unie op regels op te stellen voor handelsplatformen zodat ze minder gevoelig worden voor manipulatie.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjl6fdoi3wwz/nieuws/bankenautoriteit_mijd_handel_virtuele?ctx=vhsjhdfktnpb&tab=0

Virtuele valuta’s liggen onder een vergrootglas van toezichthouders en justitie omdat ze uiterst gevoelig zijn voor criminaliteit en het witwassen van geld. Daarvoor waarschuwt nu ook de EBA.

Mt. Gox, ooit de grootste bitcoin-beurs ter wereld, ging eerder dit jaar ter ziele. Ook andere virtuele valutabeurzen kenden grote problemen. Met duidelijke regels zouden risico’s moeten worden ingedamd, zo meent EBA die in het advies ruim 70 risico’s van de bitcoin benoemde.

Het is overigens niet waarschijnlijk dat er op korte termijn regels komen. Toezicht op virtuele valuta’s is complex en duur. EBA spreekt van een ,,omvangrijke hoeveelheid regels, waarvan de meeste nog in detail moeten worden uitgewerkt.” Ook zijn de digitale valuta’s niet gebonden aan overheden, centrale of gewone banken en is de munteenheid populair in landen zonder valutarestricties, zoals China en Argentinië.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top