dinsdag, oktober 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Bankfinanciering startende ondernemingen niet onmogelijk
Bankfinanciering startende ondernemingen niet onmogelijk

Bankfinanciering startende ondernemingen niet onmogelijk

  • Nederland
  • Waarom banken belangrijk blijven voor financiering van startende ondernemers en alternatieve financieringsvormen tekort schieten.
  • logo ondernemingsplannenfabriek
  • Ondernemingsplannenfabriek.nl
  • www.ondernemingsplannenfabriek.nl
  • info@ondernemingsplannenfabriek.nl
  • Voor meer informatie over de Ondernemingsplannenfabriek, beeldmateriaal of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Bas Bakkenes via info@ondernemingsplannenfabriek of 06-51198164 Over Ondernemingsplannenfabriek De Ondernemingsplannenfabriek is gevestigd in Hilversum en helpt ondernemers bij het schrijven en beoordelen van hun ondernemingsplan. Er wordt gewerkt met vaste, voordelige tarieven. Ondernemingsplannenfabriek biedt tevens overige services zoals boekhouding, het opstellen van financiële plannen en ondernemersadvies. Het bedrijf wordt geleid door twee ervaren ondernemers die de benodigde kennis bezitten om effectieve en overtuigende ondernemingsplannen te schrijven en bijbehorend advies te geven. Voor meer informatie over de Ondernemingsplannenfabriek en haar services bezoekt u www.ondernemingsplannenfabriek.nl

Startende ondernemers in het MKB kiezen steeds vaker voor alternatieve financieringsvormen omdat banken minder geneigd zijn om hen leningen te verstrekken. De Ondernemingsplannenfabriek uit Hilversum is van mening dat bankfinanciering ook in tijden van crisis mogelijk is voor startende ondernemingen. Een gedegen voorbereiding is daarbij de sleutel tot succes. 

Beperkingen alternatieve financieringsvormen

Banken kijken extra kritisch naar starters vanwege het hoge risico en het ontbreken van historische cijfers. Als banken een financieringsaanvraag weigeren, moeten de ondernemers uitwijken naar alternatieve financieringsvormen zoals microfinanciering, private investeerders, crowdfunding of kredietunies. Deze alternatieven kennen echter veel nadelen en de mogelijkheden zijn beperkt. Zo kent Nederland momenteel slechts één instantie die microfinanciering verzorgt, tot maximaal €50.000,-. Het aantal kredietunies is ook op één hand te tellen en deze verstrekken alleen leningen aan bepaalde beroepsgroepen of binnen bepaalde geografische gebieden. Private investeerders financieren in ruil voor een aandelenbelang en bij crowdfunding moet het bedrijfsidee in een vroeg stadium worden prijsgegeven. Een banklening lijkt om deze redenen nog steeds de aantrekkelijkste keuze, maar dan moet de ondernemer wel zijn aanpak veranderen.

Bank staat nog steeds open voor startend MKB

De voornaamste reden dat banken geld blijven uitlenen aan startende ondernemers is dat zij hiermee huisbankierschap kunnen verwerven. Na het verstrekken van een starterfinanciering volgen inkomsten uit betalingsverkeer en bijkomende producten zoals verzekeringen. Dit levert dus verdiensten op gedurende het bestaan van de onderneming.

Uiteraard zijn banken voorzichtig wanneer het bedrijfsidee te risicovol lijkt. Ondernemers kunnen dit risico indammen door voldoende aandacht te besteden aan hun solvabiliteit, activastructuur en rentabiliteit. Een substantieel eigen vermogen en voldoende materiële activa geven een bank vertrouwen. Daarnaast dient een realistische omzetgroei en liquiditeitsprognose gepresenteerd te worden, waaruit de bank kan opmaken dat het bedrijf geen probleem zal hebben eventuele leningen af te lossen.

Naast de financiële vereisten tellen bij starters kwalitatieve factoren voor 60% mee. Deze worden beoordeeld aan de hand van het ondernemingsplan en persoonlijke gesprekken met de ondernemer in spé. De Ondernemingsplannenfabriek ondersteunt ondernemers bij beide aspecten, met als specialiteit het schrijven van functionele ondernemingsplannen. Deze zijn echter niet alleen voor kredietverstrekkers. “Onze ondernemingsplannen worden tevens gebruikt voor subsidieaanvragen, vestigingsverzoeken en haalbaarheidsstudies”, aldus de eigenaar van www.ondernemingsplannenfabriek.nl

Over Ondernemingsplannenfabriek

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top