woensdag, september 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banque de Luxembourg: Beurscorrecties en koopkansen
Banque de Luxembourg: Beurscorrecties en koopkansen

Banque de Luxembourg: Beurscorrecties en koopkansen

  • Internationale
  • Als gevolg van het nulrentebeleid van de centrale banken beschouwen beleggers de minste beurscorrectie nog altijd als een koopkans. Dat is de mening van Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg, en van zijn team in hun maandelijkse analyse 'Highlights'.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • http://www.banquedeluxembourgnews.com/nieuws/entry/beurscorrecties-en-koopkansen

Na een korte correctie tussen eind juli en half augustus hebben de Europese en Amerikaanse beurzen zich opnieuw herpakt. Voor het eerst sinds zijn bestaan is de S&P 500, de belangrijkste Amerikaanse index, boven de 2000 punten gestegen. “Als gevolg van het nulrentebeleid van de centrale banken beschouwen beleggers de minste beurscorrectie nog altijd als een koopkans”, zegt Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg en bestuurder-directeur van de fondsbeheermaatschappij BLI – Banque de Luxembourg Investments.

“De geopolitieke onzekerheid blijft het grootste risico voor aandelen. Een verdere escalatie van het conflict tussen het Westen en Rusland in de context van de crisis in Oekraïne kan in de komende maanden drukken op de economische groei en de financiële markten.”

Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk vertonen hoogste bbp-groei, rest van Europa blijft zwak

Momenteel is weinig beweging te merken in de wereldwijde economische groei. Wat de ontwikkelde landen betreft zijn de groeipercentages van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk nog altijd de hoogste. “In Europa blijft het herstel van de economische activiteit broos als gevolg van de blijvend zwakke kredietverlening door banken en de impact van de crisis in Oekraïne op het conjunctuurklimaat in Europa, meer bepaald in Duitsland”, zegt de Luxemburgse econoom. In Japan is de koopkracht van de huishoudens gedaald als gevolg van de zwakke stijging van de lonen en de toenemende inflatie, en dat kan het economische herstel bemoeilijken. In China heeft het herstelbeleid van de overheid gezorgd voor een stabiele economische groei, waarvan de kracht de afgelopen jaren echter danig verzwakt is.

Kwantitatieve monetaire versoepeling door ECB steeds waarschijnlijker

In augustus vond geen vergadering van de Federal Reserve plaats. Op het jaarlijkse symposium van de centrale bankiers heeft Janet Yellen, voorzitter van de Federal Reserve, nog eens bevestigd dat een duidelijke verbetering van de arbeidsmarkt de bepalende factor zou zijn voor een vroeger dan geplande rentestijging. Op diezelfde bijeenkomst liet Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) horen dat een opkoopprogramma voor activa in voorbereiding was. Guy Wagner: “Rekening houdend met de zwakke inflatie en kredietverlening in de eurozone lijkt het steeds waarschijnlijker dat we in de nabije toekomst een kwantitatieve monetaire versoepeling van de Europese Centrale Bank mogen verwachten.”

Obligaties: lange rente blijft laag

Ondanks het al uitzonderlijk lage niveau blijven de obligatierendementen in de eurozone en in de Verenigde Staten dalen. In het algemeen blijven de obligatierendementen van de ontwikkelde landen weinig aantrekkelijk. “De zwakke inflatiedruk en het uitblijven van het vooruitzicht op een rentestijging door de grote centrale banken pleiten echter niet in het voordeel van een spoedige stijging van de lange rente”, besluit Guy Wagner. Lees meer financieel nieuws op de blog van Guy Wagner op www.guywagnerblog.com

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top